dinsdag 18 februari 2020
Homepage | overige | Geverfde duiven, een nieuwe toeristische attractie?

Geverfde duiven, een nieuwe toeristische attractie?

Stichting de Toevlucht in Amsterdam houdt zich dagelijks bezig met het verzorgen van jonge, zieke of gewonde vogels. Deze week kregen zij wel een heel bijzondere gast. De dierenambulance klopte namelijk aan met een duif die geverfd was in alle kleuren van de regenboog.

Hoewel het vrolijk klinkt, is de realiteit een stuk triester. Gert Zant, coördinator van de Toevlucht, was onaangenaam verrast door wat hij aantrof:
“Bij binnenkomst hebben we de duif direct schoon proberen te krijgen, maar de verf ging er met geen mogelijkheid af.”
De medewerkers probeerden het vervolgens nog eens met een blauwe veer die van de vogel was afgevallen, maar ook deze kreeg zijn normale kleur niet terug. Wat voor verf er gebruikt is, weten ze bij de Toevlucht niet:
“We hebben geen idee wat we nu met deze duif aan moeten. Hoogstwaarschijnlijk heeft de duif pas na zijn volgende rui weer zijn witte veren terug.”

Toeristische attractie
Het vermoeden bestaat dat deze duif, en waarschijnlijk nog meer, worden gebruikt als toeristische attractie in Amsterdam. Mensen kunnen met de geverfde dieren tegen betaling op de foto. Dit vindt Zant nog het ergste aan deze zaak:
“Er wordt elke keer iets gekkers bedacht. Het probleem is dat er winst wordt geprobeerd te maken over de rug van dieren. Geld willen verdienen is prima, maar dan moeten ze maar hun eigen lichaam gaan beschilderen.”

Bij de Toevlucht wordt gehoopt dat de eigenaar van deze duif snel gevonden wordt, zodat ze weten wie hier achter zit.Kamervragen

bron: Piepvandaag
foto: Stichting De Toevlucht

geverfde-duif

Bekijk ook

Dode vogels op de autoweg tussen Salou en Tarragona (Spanje)

Er wordt aan de Costa Dorada en op de sociale media veel gespeculeerd en geschreven ...

2 opmerkingen

  1. Dit is al zo oud als de weg naar Rome
    Niet zo’n overtrokken verhaal van maken ,na de volgende rui is de duif weer normaal?
    Net als wij op vakantie gaan en bruin weerkomen.
    Maak je ook niet zo’n drama van .na 14 dagen heb je de normale kleur weer.

    • Het feit dat “dit” al zo oud is als de weg naar Rome maakt het nog niet ok. Dat walgelijke ontkennen is ook al zo oud als de weg naar Rome, ook niet OK. Het misbruiken van dieren is ook al zo oud als de weg naar Rome, ook niet ok. Gelukkig zijn de tijden langzaam aan het veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *