maandag 11 november 2019
Homepage | inheemse vogels | Geredde zwaan Otje genomineerd als ‘Dier van het Jaar’

Geredde zwaan Otje genomineerd als ‘Dier van het Jaar’

Als kuiken verdronk Otje bijna in het IJ. Maar dankzij een reddingsactie van Arthur en Mariska kwam hij er met de schrik van af. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een bekendheid, wat hem nu ook de nominatie ‘Dier van het Jaar 2019’ oplevert.

Na zijn bijna-verdrinkingsdood hielpen Arthur en Mariska de zwaan over zijn trauma heen. Ze noemden hem Otje en hij beschouwde hen als zijn ouders. Daardoor kreeg Otje zelfs menselijke trekjes: hij at roti en kon op zijn rug zwemmen.
Inmiddels is hij verhuisd naar Vogel- en egelzorgcentrum de Houtsnip in Hoek van Holland. Daar leert Otje weer omgaan met soortgenoten en hoe hij moet leven als wilde zwaan. Hij is daar zelfs verliefd geworden op een ‘mooie zwanendame’. Dat laat kinderkrant Kidsweek – de organisator van de prijs – weten.
Otje moet nog wel genoeg stemmen krijgen voordat hij de eretitel krijgt. Hij heeft concurrentie van de mysterieuze wolvenfamilie op de Veluwe, een avontuurlijke kat die verzeild raakte op een vissersboot en een egel met maar vijf stekels. Mocht Otje winnen, dan krijgt zijn opvang een cheque van 1000 euro.

bron: AT5

Bekijk ook

HOE DE RAAF IN NEDERLAND WEER TERUGKWAM

Sinds een halve eeuw broedt de raaf weer in ons land. Bioloog en journalist René ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *