dinsdag 26 mei 2020
Homepage | overige | Gele vogel gevonden in Heeze

Gele vogel gevonden in Heeze

HEEZE – Zaterdag 19 oktober hebben bewoners aan de Sint Willibrorduslaan in Heeze een gele vogel gevonden. Het diertje is komen aanvliegen en ze hebben deze weten te vangen en in een kooitje gedaan. De vogel wordt goed verzorgd maar de vinders zijn op zoek naar de eigenaar van het mooie gele diertje. Herken jij deze vogel of weet je van wie deze is, stuur dan een e-mail naar redactie@heeze24.nl en wij brengen je in contact met de eerlijke vinder.

redactie: kenners herkennen een gele roodvoorhoofd kakariki zwartoog

bron:heeze24.nl

 

Bekijk ook

Politie Haaksbergen vangt loslopende nandoe, maar eigenaar is nog spoorloos

HAAKSBERGEN – Aan de Eppenzolderveldweg in Haaksbergen is deze woensdag een nandoe gevonden. De politie ...

1 opmerking

 1. Dit mooie diertje, volgens redactie “geel roodvoorhoofd kakariki zwartoog” is in Nederland beschermde vogel-soort.
  Ervan uitgaande dat de vogel in kwestie niet geringd is, op welke basis kan de “echte-werkelijke” eigenaar bewijzen eigenaar te zijn van die vogel?
  Via overdrachtsformulie-bewijs?
  Eén van de belangrijkste wettelijke eisen bij dergelijke formulieren is dat die formulieren correct zijn ingevuld.
  Zie overdrachtsverklaringen NBvV; omschrijving van het dier; ringnummer.
  Als dergelijke vogels (Bijlage/B-X) niet geringd of gechipt zijn, dan kunnen zijn er ook geen gegevens vogelringen of chippen vermeld worden op/bij overdrachtsverklaringen-formulieren. Waardoor die overdrachtsverklaringen-formulieren niet correct-volledig zijn ingevuld, en juridisch-gerechtelijk ongeldige zijn, geen waarde hebben. Daarom omdat bij dergelijke voorvallen, altijd EU-Certificaten verplicht zijn.

  Volgens de letter van de wet, mag de vinder van die vogel, die vogel niet in zijn bezit hebben zonder bewijs legale herkomst (vogelring, chip, overdrachtsverklaring, bewijs eigenkweek, etc).
  Volgens de letter van de wet, is de eerlijke vinder, verplicht te zorgen voor EU-Certificaat, vooralleer de vogel wordt overgedragen aan “echte” of “nieuwe” eigenaar, als voor die vogel geen officieel erkend(e) bewijs(zen) is(zijn) legale herkomst van die vogel.

  De meeste van dergelijke “beschermde” vogels in Nederland (Bijlage/B-X) zijn op het ogenblik niet geringd, en of niet gechipt, dan zijn alle bewijzen legale herkomst, zoals overdrachtsverklaring-formulier, wettelijk niet in orde, dan zijn EU-Cerificaten altijd verplicht-nodig.
  Dergelijke vogels (Bijlage/B-X) niet geringd, geen chip; altijd EU-Certificaat nodig van zodra dergelijke vogels hun geboorteplaats verlaten, in het openbaar verscheinen.
  Dergelijke vogels (Bijlage/B-X) geringd (bondsring); altijd overdrachtsverklaring-formulier nodig, EU-Certificaat wordt aangeraden.
  Dergelijke vogels (Bijlage/B-X) geringd, gechipt, bestemd voor beschermde uitheemse vogel-soort (geregistreerd); geen overdrachtsverklaring-formulier nodig, en is EU-Cerificaat ook niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *