maandag 15 juli 2019
Homepage | vogelverenigingen | Gedupeerde vogelbezitters bijgepraat in Nuenen

Gedupeerde vogelbezitters bijgepraat in Nuenen

Geen enkele vogel die werd gestolen in de nacht van 1 op 2 november tijdens de vogelshow van vogelvereniging De Bastaarden uit Nuenen werd teruggevonden. Tijdens een deze week belegde bijeenkomst werden de benadeelde vogelbezitters bijgepraat. Ook werden enveloppen uitgedeeld met daarin een tegemoetkoming. “De werkelijke en emotionele schade kan niet worden vergoed, maar we hopen toch iedereen zo goed als mogelijk tevreden te stellen,” aldus voorzitter Stan Dielissen.
Dielissen vertelde dat zowel bond als verzekering zich van hun goede kant hadden laten zien. Was er nog even onzekerheid of de diefstal wel verzekerd was, al snel werd duidelijk dat was voldaan aan de voorwaarde ‘diefstal na braak’. Wel heeft de verzekering lang gewacht met uitbetalen omdat nog geruime tijd de hoop leefde dat men nog vogels zou vinden. Helaas was dat niet het geval, er is geen enkele vogel teruggevonden.
Ook de politie veroorzaakte vertraging. Pas eind december kwam het politierapport. In de begeleidende brief werd gesteld dat er te weinig aanknopingspunten waren om verder onderzoek te doen. ,,Logisch,” zei Dielissen, ,,de technische recherche kwam niet, dus er heeft amper onderzoek plaatsgevonden.”

Mediacircus
Namens de Nederlandse bond van vogelliefhebbers was Albert Zomer aanwezig. ,,We waren onaangenaam verrast door deze vervelende primeur. Diefstal tijdens een show is niet eerder voorgekomen. Er kwam een groot mediacircus op gang. En hoewel liever niet op deze manier, maar betere ‘reclame’ konden we ons niet wensen. De media-aandacht genereert hopelijk meer politieaandacht.”

Gedupeerde Frans Engelen uit Geldrop heeft een financiële vergoeding gekregen. ,,Maar ik had liever mijn vogels. De emotionele schade is groot. Je bent één met je vogels. Je bent je toppers kwijt. Je werkt aan een lijn en daar wil je mee verder. Dat is nu onmogelijk gemaakt.”
Vertrouwen
Vanuit De Woudgalm in Oirschot hebben ze nog steeds alle vertrouwen in De Bastaarden. ,,De club is correct geweest. We hebben geen enkel verwijt. Maar we hebben het er nog dagelijks over als we met onze vogels bezig zijn. Wij hebben ze altijd goed verzorgd, hoe zou het nu met ze gaan.”

Dielissen sloot zijn verhaal af met een hartenkreet: ,,Kom volgend jaar weer naar de show. Dan zijn we 24 uur per dag aanwezig, de stretchers zijn al geregeld.”

bron: ed.nl

De NBvV toonde in de persoon van vice voorzitter Albert Zomer ook hun belangstelling

Bekijk ook

Americahal, jarenlang het domein van VOGEL, krijgt tweede leven

De gemeente Apeldoorn en Boverhoff Sloopwerken starten binnenkort met de circulaire demontagesloop van de Americahal. ...

2 opmerkingen

 1. “Het alarm heeft niet gewerkt”

  Merkwaardig dat daarover niets wordt vermeld. Terwijl het misschien een van de redenen was waarom de verzekering lang heeft gewacht met uitbetaling, en of vertraging veroorzaakt door poltie.

  Bij uitgeschakelde alarms komen verzekeringen niet intussen.
  Wie is dan verantwoordelijk? De uitbater, eigenaar, van het gebouw, plaats/ruimte waar het evenement zich bevind, de organisatie, etc.

  Dat onder ander de heer Albert Zomer daar eens duidelijk antwoord op geeft en of duidelijk informatie verschaft wanneer de evenementen ruimte al over een inbraak beveiliging beschikt.
  Ook al is bij dergelijke evenementen de ruimte beperkt waar levende dieren/vogels zich in bevinden, bestaat de mogelijkheid dat dieren/vogels zich verplaatsen. Levende dieren/vogels beschikken over een zekere lichaamstemperatuur, etc.

  Simpel uitgelegd:
  Niet alle evenementen hallen/locaties zijn geschikt voor dieren/vogel evenmenten.

  Wat als de organisties van dieren/vogel evenemeten genootzaakt zijn om de plaatselijke inbraakbeveilging uit te schakelen?

  Dringende informatie daarover is meer dan nodig.

 2. Misschien dit,misschien dat.Simpel uitgelegd:Men moet van een anderman zijn spullen afblijven.En ik denk dat als je Albert mailt hoe de vork in de steel zit,een net antwoord terug krijgt.Merkwaardig dat er dingen bij gehaald worden die met deze diefstal na braak niets van doen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *