dinsdag 22 oktober 2019
Homepage | inheemse vogels | Ganzenfluisteraar vangt ganzen in Frans van Mierisplantsoen in Deventer

Ganzenfluisteraar vangt ganzen in Frans van Mierisplantsoen in Deventer

Ganzen en eenden veroorzaken al jaren overlast in het Frans van Mierisplantsoen in Deventer. Reden voor de gemeente om een ‘ganzenfluisteraar’ in te zetten om een aantal dieren te vangen.
Dat de dieren overlast veroorzaken heeft Jip (7) ervaren. Zij fietste door de wijk met de vriendin van haar zus. Die schrok zo van een gans op de weg dat het dier pardoes tegen het hoofd van Jip aanvloog. Ze is erg geschrokken.
De gemeente wil op diervriendelijke wijze het probleem oplossen en zijn zo bij de organisatie Hofganzen uit Dalen terecht gekomen. Want met zomaar ganzen vangen los je het probleem niet op.

Ganzenfluisteraar’
Hier komt Chögyal Trizin van Hofganzen om de hoek kijken. “Ganzen zijn familiedieren, die kun je niet zomaar uit elkaar halen. Wanneer je dat wel doet dan zullen de achterblijvers veel overlast veroorzaken”, zegt Trizin.
Trizin is gespecialiseerd in het herkennen van ganzenfamilies. Door Ben Voorhorst van de gemeente Deventer wordt hij ook wel ‘De ganzenfluisteraar’ genoemd. Vandaag zet Trizin en zijn team een fuik op en drijven de ganzen naar binnen. De ganzen die bij elkaar in één familie horen worden meegenomen.

Geen last meer
De gemeente schat dat er ongeveer 45 tot 50 ganzen en eenden in en rondom het plantsoen verblijven. Zo’n twintig worden er vandaag gevangen en krijgen een opvangplek.

Jip is blij dat er ganzen en eenden gevangen worden. “Dan lopen ze niet meer op straat en hebben wij er minder last van”, zegt Jip.

bron:rtvoost

Bekijk ook

SP hekelt de plezierjacht op vogels in Zuidplas

De SP in Zuidplas hekelt de ganzenjacht op dit moment in de gemeente Zuidplas. De ...

2 opmerkingen

  1. Zullen wel weer vragen over gesteld wporden in de kamer ,en de gemeente raad van deventer.
    Ja vogels hebben rechten. De mensen hebben de stront ervan.

  2. Opvangplek.Poelier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *