zondag 5 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | FRANKRIJK MAG DE GRUTTO NIET AFSCHIETEN

FRANKRIJK MAG DE GRUTTO NIET AFSCHIETEN

De EU moet optreden als er in Frankrijk op de grutto wordt gejaagd. Dat heeft europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) afgedwongen bij de Europese Commissie.

Schreijer-Pierik stelde eerder al vragen over de jacht omdat Franse regio’s plannen zouden hebben om de jacht op de bedreigde vogel te openen, terwijl dit verboden is.

Schreijer-Pierik vindt de eventuele jacht in Frankrijk op grutto’s onbegrijpelijk, zei ze in november. “Terwijl provincies met vele miljoenen euro’s Europese steun hebben gewerkt aan weidevogelbeheer. Niet alleen in Nederland, ook in België en andere lidstaten. Het is onbegrijpelijk dat Frankrijk het jachtverbod op de grutto slechts met één jaar heeft verlengd.”

Boetes
Frankrijk is zelf verantwoordelijk voor de naleving van de Europese regels, maar als ze dat niet doen, kunnen de Fransen boetes of dwangsommen krijgen. De Europese Commissie benadrukt dat de jacht op een dier niet mag worden hervat als dit dier bedreigd is. De Fransen hebben nog niet officieel laten weten of de jacht heropend wordt.

Bron: RTV Oost/Vroegevogels

Bekijk ook

Online handel wilde dieren in Nederland niet altijd legaal

Samen met TRAFFIC, IFAW en Interpol deed het Wereld Natuur Fonds vorig jaar onderzoek naar ...

2 opmerkingen

  1. Lang leve een verenigd Europa.
    Wij pompen geld in deze bescherming offeren onze landbouwgrond op en Frankrijk schiet ze af,en eduard Opperdoes ,ja de onbezoldigde natuur controlleur die alle vogelhouder beschuldigd van het leegroven van de nesten,
    En dat noemt men samenspraak.

  2. Kunnen boetes krijgen,kan je beter zullen boetes krijgen van maken.Is veel duidelijker.Maar het blijft natuurlijk politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *