maandag 17 juni 2019
Homepage | inheemse vogels | Flamingokolonie weer terug in het Zwillbrocker Venn

Flamingokolonie weer terug in het Zwillbrocker Venn

In het water van het Zwillbrocker Venn, tussen Groenlo en de Duitse plaats Vreden, zijn deze week 55 flamingo’s neergestreken. Dat gebeurt al meer dan 35 jaar in het voorjaar.
,,Het aantal van 55 is voor dit tijdstip normaal”, zegt Hermann-Josef Frieling van het Biologisch Station Zwillbrock. ,,Maar zo vroeg in het seizoen blijven ze niet allemaal. Meestal zijn er een stuk of dertig die hier ook broeden.”

Het Zwillbrocker Venn slonk vorig jaar vanwege de droogte tot minimale afmetingen. De flamingo’s hadden daar minder last van, omdat de dieren aan het eind van de zomer weer vertrekken. Het waterniveau is nog niet terug op het gebruikelijke niveau. Frieling: ,,Er is wel veel water bij gekomen, het heeft vooral de laatste weken goed geregend. Volgende week zou er ook weer regen komen, dat is prima. Maar het meer is nog wel kleiner dan normaal.”

Camera’s
De flamingo’s worden voor onderzoeksdoeleinden ook met camera’s in de gaten gehouden. Die beelden komen ook beschikbaar via de (Duitstalige) website van het biologisch station: www.bszwillbrock.de. ,,De camera’s worden binnenkort weer opgesteld, maar de verbinding met de website is er nog niet. Dat was onder meer afhankelijk van de aanleg van glasvezel in de omgeving van Zwillbrock. Dat is er inmiddels, maar of we de flamingobeelden ook nu al via de website kunnen aanbieden is nog niet duidelijk. De techniek is er al, de rest volgt binnenkort.’’

Hier vind u foto’s van de kolonie.

bron: gelderlander.nl
foto:wikimedia

Bekijk ook

Duizenden Zuid-Hollandse sportduiven vermist na aanvaring met Franse storm

Ongeveer tweeduizend Zuid-Hollandse duiven die zondag door duivensporters in Frankrijk werden opgelaten, zijn vertraagd of ...

1 opmerking

  1. Nu maar hopen dat ze veel jongen krijgen,en de vossen daar wegblijven,en de marters.
    Want het blijft een exotisch gezicht ,deze meest noordelijke kolonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *