zaterdag 30 mei 2020
Homepage | foto & film | Expeditie Oost: Vreemde vogels in de IJsselhallen in Zwolle (video)

Expeditie Oost: Vreemde vogels in de IJsselhallen in Zwolle (video)

De komende vier dagen kunnen vogelliefhebbers hun geluk op in de IJsselhallen in Zwolle. Daar wordt tot en met zondag namelijk de 67e editie van de Wereld Vogeltentoonstelling gehouden. Het evenement werd vanochtend officieel geopend door de commissaris van de koning, Andries Heidema.

Van over de hele wereld zijn vogelliefhebbers op het evenement afgekomen om de mooiste vogels van de wereld te bewonderen. De organisatie verwacht dat er ongeveer 25.000 vogels op het evenement worden tentoongesteld.

De afgelopen dagen zijn de keurmeesters al heel erg druk geweest om de mooiste vogels te keuren en van prijzen te voorzien. Volgens de organisatie is dit dé bekroning op een mooi fokseizoen.

Ook Overijsselse vogels zijn in de prijzen gevallen. Een van die wereldkampioenen is meneer Stiphout uit Zwolle. Al voor de twaalfde keer is hij wereldkampioen, dit keer met een witte zebravink. Hij is dan ook een beroemdheid in de vogelwereld, of zoals hij het zelf liever zegt: “zeker bekend”.

Kijk hier de gemaakte video

bron: rtvoost.nl

Een ogenschijnlijk onvermoeibare Albert Zomer staat alweer een journalist te woord; dit keer een “landgenoot”

Bekijk ook

Video: Jagende zeearend

“Tijdens een vogeltocht in de polder bij Werkendam had ik het geluk een jagende zeearend ...

6 opmerkingen

 1. Ja een groot succes,niet alleen voor de organisaties, maar ook voor alle medewerkers op de achtergrond.
  BEHALVE voor een gewezen dierenarts uit Meppel met zijn Handlanger een onbezoldigd ambtenaar die zich inspecteur noemt.
  Deze twee mensen ,Jan Hooimeijer ,en Eduard Opperman, laten géén kans onbenut om iedere organisatie? En een ieder die vogels heeft ? Af te branden, en ze krijgen ook nog een podium daarvoor.
  Wat is er mis gegaan? Bij deze mensen.
  Jan Hooimeijer heeft ? Lang een dierenartsen praktijk gehad in het wilelmina park in Meppel,waar hij de specialisatie van vogels had ,het succes heeft hem doen besluiten om op een andere plaats te gaan zitten ook in Meppel,maar door zijn aanhoudend uitbuiten van zijn klanten,zijn voer kopen? Mensen deden niets goed ,hij kon uit de praktijk zien hoe mensen vogels hielden! En deze werden dan ook op de vingers getikt door hem ,zonder dat dit onderbouwt was,
  Een herhalingsrecept kon alleen met een nieuw consult, geld eerst .
  Vervolgens lieten mensen de klanten? hem links liggen.
  Nu? Jaren later ,geeft hij ongevraagd commentaar op zijn collega’s die beurzen ,en markten controleren ,deze worden bij grote evenementen aangesteld om misstanden en ziektes aan de kaak te stellen.
  Ook deze mensen doen het niet goed in zijn ogen? Hij vind?
  Dat zij terzake niet deskundig zijn. Ondanks hun bevoegheid veterinair arts ,en de nvwa ,ookniet deskundig in zijn optie.
  Deze man is hevig gefrustreerd, en het lijkt mij niet dat hij de gewezen persoon is om dingen te verwoorden inzake beurzen en TT over ziektes ,soorten en omstandigheid van houden.
  Zijn metgezel tracht hetzelfde te doen ,in het naar buiten brengen van het houden van vogels,
  Deze geeft zonder enige onderbouwing? Aan dat heel nederland word leeggeroofd door vogelhouders ,en alles iligaal word geringd ,een klap in het gezicht van alle nagekweekte vogels ,ook in Zwolle.
  Jammer dat dit soort mensen aan het woord komen.

  • Eigenlijk al jaren het zelfde verhaal wat zijn ongeloofwaardigheid alleen maar versterkt.Het al jaren slinks via de media de publieke opinie beïnvloeden hoe gevaarlijk onze hobby is werkt niet meer,veel media plaatsen niet meer klakkeloos. Hooimeijer suggereerde onlangs met een ongevraagde bijdrage in een rubriek dat de vogelmarkt in Assen illegaal is, dat de organisatie (vogelkwekers) op geen enkele manier deskundig zijn met dierenwelzijn.De NVWA alleen maar komt om koffie te drinken.En dat het zelfs reëel is dat doodgaat als je bij een willekeurige huisarts terecht komt die de verschijnselen van papegaaien niet onderkent.Is zelfs ontdaan dat de dierenbescherming niet naar zijn pijpen wil dansen

 2. Dit was dan ook een reden om nu een adviespraktijk te beginnen, voor papagaaien,waarmee de klant ondertussen ook al weer klaar mee is.
  Ja zo wordje gauw een peppi en kokki in de vogelwereld,
  Als je incognito op een markt wilt lopen ,
  Eduard en jan??

 3. Jammer is dat ogen worden gesloten voor andere belangen.
  Vroeg of laat heeft dat gevolgen.
  Twee opmerkelijke vaststellingen:
  Alle deelnemende Nederlanders waren/zijn aangesloten bij NBvV (zie download uitslag).
  Geen of bijna geen allerhande informaties wat betreft kanaries (foto’s, video’s, media, etc). En zeker niet wat houding-postuur kanaries aangaat.

 4. De houding en eisen van postuur kanaries en parkieten ,is bij meer mensen een doorn in het oog .maar je kunt dit alléén op internationaal niveau veranderen ? Mits je over een europa wilt praten?
  Maar ? Een verandering gaat alleen op als je de standaard eisen van het soort veranderd.
  Niet als je een peppi en kokki aan het woord laten die hun afkeer ? Van alles in beeld brengen.
  Dit is hetzelfde als een opvang uitheemse dieren ,laten bepalen wat wij mogen houden aan dieren.
  Wij? Hebben ook zelf inzichten in het hoe en waarom,gedekt door een wet of standaard eis.
  En nu het laaste is belangerijk in deze vogelwereld ,daar zouden we naar kunnen kijken.
  Maar is dat ook niet met hondenrassen ,katten rassen ,koeienrassen. Varkensrassen.fokstieren.
  Dus ? Een lange weg te gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *