zondag 5 juli 2020
Homepage | uitheemse vogels | Exotische vogels ontsnappen uit Planckendael (bericht graag delen)

Exotische vogels ontsnappen uit Planckendael (bericht graag delen)

Uit een volière van de dierentuin van Planckendael in Muizen zijn woensdagochtend achttien incasternen ontsnapt. Dat zijn exotische zeevogels. Het dierenpark vraagt omwonenden om mee uit te kijken.
De incastern is een grijze meeuwachtige vogel met een knalrode bek en een opvallende witte ‘snor’. Hij komt voor aan de westkust van Zuid-Amerika. Of de dieren in ons klimaat lang kunnen overleven, is zeer de vraag.

‘Dat hangt ervan af of ze voldoende voedsel zoals schelpdieren en insecten vinden’, stelt woordvoerster van Planckendael Ilse Segers. ‘Het mag ook niet gedurende lange tijd vriezen.’

Hoe de dieren konden ontsnappen, wordt volgens Planckendael nog onderzocht. ‘We denken dat het door stormschade aan de volière is kunnen gebeuren, maar dat zal nog moeten worden vastgesteld door een expert’, zegt Segers.

Planckendael vraagt om uit te kijken naar de vogels, maar ook om ze niet zelf te vangen. ‘Het zijn erg schuwe dieren, die ongetwijfeld meteen zullen gaan vliegen als je ze probeert te benaderen. Als we melding krijgen dat ze ergens gezien zijn, zullen onze verzorgers ter plaatse gaan om ze te proberen te vangen.’

bron: standaard.be

De incastern, een bijzondere verschijning

Bekijk ook

Online handel wilde dieren in Nederland niet altijd legaal

Samen met TRAFFIC, IFAW en Interpol deed het Wereld Natuur Fonds vorig jaar onderzoek naar ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *