zondag 9 augustus 2020
Homepage | uitheemse vogels | Exotische vogel doodt baasje (75)

Exotische vogel doodt baasje (75)

ALACHUA – Een 75-jarige vogelliefhebber is tragische wijze om het leven gekomen toen hij door één van zijn dieren werd aangevallen.
Marvin Hajos was in zijn tuin in noorden van Florida bezig met een rondje langs zijn vogels toen hij volgens de lokale politie ten val kwam en werd aangevallen door een casuaris: een grote, vleugeloze en emoe-achtige vogel. De vrouw van de man zegt in lokale media dat vogels altijd de grote liefde van haar partner waren.
De exotische casuaris komt van oorsprong voor in delen van Australië en Papua Nieuw Guinea. In dierentuinen wordt het dier vaak omschreven als één van de gevaarlijkste vogelsoorten. Dat komt met name door hun lange dodelijke klauwen die wel tien centimeter lang kunnen worden. Met één felle beweging kunnen ze daarmee hun vijanden uitschakelen. Wat er met het dier gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Recentelijk zorgde het dier voor gevaarlijke situaties in Australië toen de beesten na een cycloon bewoond gebied binnentrokken. De vogels zochten er naar voedsel.

bron:Telegraaf

Bekijk ook

Miljarden dieren dood of verjaagd door bosbranden Australië

Door de bosbranden begin dit jaar in Australië zijn zeker drie miljard dieren omgekomen of ...

2 opmerkingen

  1. Ja dat wist deze man ,en hoort bij hett houden van casuarissen,dit doen ze niet het hele jaar ,heeft te maken met d3 voortplanting, wat men met het dier doet? Niets natuurlijk ,
    Je mag hem naar mij opsturen ,ja ook ik weet dat het een gevaarlijke vogel is ,Maar is dat een hond ook niet?
    Daar komen de meeste ongelukken mee voor.
    Stichting aap nog nooit over gehoord? Maar over deze casuaris zal men wel een mening hebben.?ja geld op te halen ,voor de opvang ,nee niet voor de hond,nee alle dieren die gevaarlijk zijn, en waar je aan kunt verdienen,daar valt de hond en de kat niet onder,

  2. Ja! Een gevangenis straf kan dier-vogel niet krijgen, want dat heeft het al.
    Jammer maar dat zijn nu eenmaal de risico’s bij het houden van dergelijke dieren-vogels. Vooral wanneer er jongen zijn. Hoeveel maal is dan een vogel hobbyist al niet aangevallen door ouder vogel. Gelukkig doorgaans zonder “zware” gevolgen (oogletsels ).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *