vrijdag 3 april 2020
Homepage | inheemse vogels | EUROPESE NATUURFILM ‘TERUG IN HET WILD’

EUROPESE NATUURFILM ‘TERUG IN HET WILD’

De Europese natuur is groots en majestueus. Diezelfde natuur zit ook zwaar in de problemen en wij mensen hebben daar een groot aandeel in. Maar op dit moment wordt er in heel Europa hard gewerkt om die schade te herstellen. Op initiatief van de Ierse televisie keken acht Europese omroepen naar de reddingsoperaties in hun land. Zo ontstond ‘Terug in het Wild’ – over dieren die door de mensen werden verdreven en met behulp van diezelfde mens weer zijn teruggekeerd. ‘Terug in het Wild’ is zondag 16 februari om 19.40 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.
EUROPESE NATUUR HERSTELD
In ‘Terug in het Wild’ laat Menno Bentveld zien dat de mens in staat is om de schade aan de natuur te herstellen. De wolf heeft in Italië na eeuwen zijn oorspronkelijke leefomgeving terug en nestelt zelfs op 10 km van Rome. In Ierland is de rode wouw terug van weggeweest en in Noord Spanje is de bruine beer weer overal te zien. Dit resultaat kon alleen worden behaald dankzij de inzet van natuurbeschermers en met steun van de bevolking. Op die manier zijn ook de Zwitserse gems, de Sloveense lynx en de Roemeense landschildpad weer terug in hun natuurlijke leefomgeving. In Nederland zwemt de bever na 150 jaar op talloze plaatsen weer rond. In een tijd waarin we worden geconfronteerd met sombere berichten over de teloorgang van de natuur, staan we als mens niet machteloos. Met de juiste inzet is natuurherstel zeker een optie.

bron: vroegevogels

Rode wouw

Bekijk ook

Pientere kauw, met video

Je kunt je netje met pinda’s nog zo ver van de tak hangen, sommige kauwen ...

1 opmerking

  1. De natuur is veerkrachtig,al zullen wij soms een grote vinger aan de pols moeten houden,en kijken hoe ,en verder ? Te gaan met het herstel.
    Maar? Ook wij moeten onder ogen zien ? Dat je ook moeten kunnen reguleren, anders komt scheefgroei in de natuur ook voor.
    Onze natuurlijke evenwicht is verstoord en zal nooit de tijden van de gouden eeuw kunnen herleven,het in stand houden gaat met een uitgebalanceerd, dieren bestand ,al zullen onze natuurverenigingen daar anders over denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *