dinsdag 22 oktober 2019
Homepage | inheemse vogels | EUROPESE COMMISSIE ONDERZOEKT VOGELSTAND OOSTVAARDERSPLASSEN

EUROPESE COMMISSIE ONDERZOEKT VOGELSTAND OOSTVAARDERSPLASSEN

De Europese Commissie gaat onderzoeken of bijzondere vogelsoorten de Oostvaardersplassen zijn gaan mijden, zoals emeritus hoogleraar Frank Berendse beweert. Als blijkt dat er een “aanzienlijke achteruitgang” van vogelpopulaties is in het natuurgebied of de leefomgeving is verslechterd omdat grote grazers de boel hebben kaal gevreten, gaat Brussel samen met Nederland kijken hoe de zogeheten Vogel- en Habitatrichtlijn kan worden nageleefd.

EU-commissaris Karmenu Vella( Milieu) antwoordt dat op vragen van CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. Nederland heeft tot nu toe geen melding gedaan van een teruggang van vogelsoorten die volgens de richtlijn moeten worden beschermd, schrijft Vella.

De commissaris herhaalt zich niet te (mogen) bemoeien met de sterfte van de konikpaarden en heckrunderen. Het welzijn van dergelijke dieren in natuurgebieden is een zaak van de lidstaten.

Bron: ANP

Kaart van de Oostvaardersplas

Bekijk ook

SP hekelt de plezierjacht op vogels in Zuidplas

De SP in Zuidplas hekelt de ganzenjacht op dit moment in de gemeente Zuidplas. De ...

3 opmerkingen

  1. Jaren er een zooi van gemaakt ? En nu gaat iedereen zich ermee bemoeien ,waarom niet eerder, of was men niet wakker?

  2. Moet een particulier doen?en de nvwa op de stoep .en de dieren bescherming .en stichting aap.o nee die niet ? Hier kun je niet aan verdienen.
    Maar wel de telegraaf.en achter het nieuws.
    Ja de pvd had moord en brand geschreeuwd.even als alle antie dieren partijen.
    Maar nu??

  3. “Wijze” deskundigen hebben uitgedokterd dat de Oostvaardersplassen een voorbeeld zou zijn hoe de natuur zich zelf reguleert. Stempelende Europarlementariërs gezeten in een commissie gaan nu onderzoeken wat het resultaat is.Zelfs een blind paard kan zien dat het een zootje is.De Vogel-en Habitatrichtlijn MOET zo wie zo worden nageleefd.Het gebied is van de Staat en die snijden niet in eigen vlees.(geen melding).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *