maandag 25 mei 2020
Homepage | inheemse vogels | Engeland gered, raafjes geboren in de Tower

Engeland gered, raafjes geboren in de Tower

Nieuwe premier, totaal verdeeld land, Brexit – het Verenigd Koninkrijk gaat niet heel lekker. Maar er is ook goed nieuws: er zijn jonge raafjes geboren in The Tower of London.

En dat betekent dat het land vooralsnog gered is, volgens een oude legende dan. Hoewel raven meestal worden gezien als een onheilspellend voorteken van narigheid, is in Engeland juist de afwezigheid van raven een probleem. Zouden de raven vertrekken, dan valt eerst de Tower en daarna het koninkrijk.
Om die reden vaardigde Charles II in de 17de eeuw het decreet uit dat er altijd minimaal zes raven in de Tower moeten wonen. De huidige Raven Master Chris Skaife heeft er zelfs een paar extra “als reserve”. De man neemt duidelijk geen risico met volk en vaderland: hij onderhoudt er negen en met de vier kuikens erbij nu even dertien. De vogels vliegen vrij rond en zijn erg aan hem en zijn smakelijke hapjes gehecht, vooral Merlina is een echte shopstopper.
Trotse jonge ouders moeder Muninn en vader Huginn arriveerden eind 2018 in de Tower en Chris dacht dat ze niet op tijd gesetteld zouden zijn voor het broedseizoen in maart. Half april zag hij echter dat ze in één nacht een enorm nest hadden gebouwd waar Muninn niet uit te branden was. Een paar weken later klonk het gepiep van de kuikens, de eerste die in de Tower zijn uitgebroed sinds 1989. “Ik werk nu dertien jaar in de Tower met de raven en ken ze allemaal, dus ik voel me als een trotse vader,” aldus Chris.
De kuikens worden elke twee uur gevoerd door hun ouders die van Chris een compleet smorgasbord aan raveneten aangeboden krijgen (je bent een royal raaf of niet!) en zijn al gegroeid van 8 cm tot 30 cm. Ook beginnen hun glanzende zwarte veren door te komen, maar het gaat nog wel een jaar duren voor hun roze snavels zwart worden.
Eén van de kuikens blijft in de Tower bij de rest van de ravengroep en aangezien ze uit het ei zijn gekomen op St. George’s Day (de feestdag van de nationale beschermheilige) zal zijn of haar naam George of Georgina worden. De andere drie worden losgelaten of aan dierentuinen geschonken.

bron:msn.com

Dat de legende al oud is blijkt wel uit dit plaatje

Bekijk ook

VIDEO: Karel ‘The Birdman’ zorgt voor verbinding tussen vogel en mens

TWIJZELERHEIDE – In de Fryske Wâlden ligt het prachtige landgoed ‘Hof fan ‘t Wyldpaed’. De ...

1 opmerking

  1. Wil men nu zeggen dat er géén narigheid uit Engeland komt?
    Na de never ending story? Van brexit ,hebben we nog voetbal suporters ,mensen die alle kansen grijpen om te knokken.
    Narigheid komt er toch wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *