zaterdag 22 februari 2020
Homepage | wetenswaardigheden | Emoe slaat op de vlucht na vuurwerk

Emoe slaat op de vlucht na vuurwerk

HEUSDEN-ZOLDER – Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder heeft zijn eerste patiënt van 2019 al mogen ontvangen. De emoe was geschrokken van het vuurwerk, en had het op het lopen gezet.
Het dier werd wellicht verrast door het vuurwerk en raakte over de omheining. De emoe liep de openbare weg op en moest gevangen worden door de mensen van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. Op Facebook werd er een oproep gedaan om de eigenaar op te sporen, en die is het dier ondertussen weer komen ophalen.
“Het is nog goed afgelopen met het beestje”, zegt Rudi Oyen van het opvangcentrum bij Radio 2 Limburg. “Struisvogelachtigen zijn heel stressgevoelig. Wanneer je hen probeert te vangen, kunnen de dieren sterven van de stress.”

bron:nieuwsblad.be

Emoe

Bekijk ook

Dode vogels op de autoweg tussen Salou en Tarragona (Spanje)

Er wordt aan de Costa Dorada en op de sociale media veel gespeculeerd en geschreven ...

2 opmerkingen

  1. Het sterven door stress ,is bij veel dieren een doodsoorzaak ,tijdens transport, het licht verdoven is een oplossing,er zou ook eens gekeken kunnen worden , voor een middel dat dieren rustig worden gemaakt tijdens transport ,door een middel toe te dienen wat licht versuft,
    Ja net zoiets als een hoestdrank ,maar dan voor dieren ,en op het voer toe te dienen.
    Reeen , kangaroes ,paarden ,koeien in mindere mate ,maar struisvogels , enz zouden dit middel vlak voor hun transport ,op het voer toegedient kunnen krijgen,

  2. Voor sommige vogelsoorten heeft paracetemo,l die uitwerking, (papagaaien)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *