donderdag 16 juli 2020
Homepage | vogelverenigingen | Einde IJsselhallen in Zwolle: “NBvV en waarheen is nu uw vlucht”

Einde IJsselhallen in Zwolle: “NBvV en waarheen is nu uw vlucht”

Het plan van de gemeente Zwolle voor woningbouw op de locatie van de IJsselhallen heeft ingrijpende gevolgen voor het personeel van het evenementencomplex. Moedermaatschappij Libéma, waarvan de IJsselhallen deel uitmaken, heeft vanmorgen het personeel en de directie van de IJsselhallen geïnformeerd dat tijdelijke contracten niet worden verlengd. Voor personeel met vaste contracten wordt gezocht naar oplossingen, maar gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten.

Volgens Libéma-directeur Dirk Lips viel niet aan het besluit te ontkomen.

‘Organisatie afbouwen’
“We hebben te accepteren dat de gemeente Zwolle kiest voor woningbouw. Sterker nog, we hebben in de huidige tijd van schaarste op de woningmarkt hiervoor alle begrip. Echter, tegelijkertijd hebben we te maken met een instituut als de IJsselhallen waaraan over een reeks van jaren is gebouwd.”
De gemeente Zwolle gaat wel op zoek naar een nieuwe locatie voor een evenementenhal in de gemeente, maar die situatie is voor Libéma zo onzeker dat het bedrijf heeft besloten ‘de organisatie af te bouwen.’ Dat heeft vervelende consequenties voor werknemers van de IJsselhallen, die op termijn niet langer meer voor de IJsselhallen kunnen werken.

Veel onzekerheid
Volgens directeur Toni Denneboom ontbreekt het de IJsselhallen aan een perspectief voor de periode na het seizoen 2020/2021, omdat het niet zeker is of Libéma de partij is voor de nieuwe locatie. Bovendien bestaat er onzekerheid wanneer en onder welke condities er gebouwd kan worden.
“Met deze ongewisheid kunnen onze bestaande relaties niet leven. Ze zullen genoodzaakt zijn om uit te wijken naar andere steden. Geplande activiteiten zullen nog wel doorgang vinden, voor zo ver mogelijk onder de huidige omstandigheden rondom corona.”

De redactie van Vogelblad vraagt zich af: “En waarheen is nu uw vlucht NBvV ”

bron: RTVOost

De IJsselhallen, nog het domein van nationale- en wereldkampioenschappen en vogelmarkten, maar hoe lang nog ?

Bekijk ook

De oudste wulp (32 jaar) van Europa broedt in Nederland!

Gerrit Gerritsen, weidevogelonderzoeker en -beschermer en werkzaam bij Vogelbescherming tot zijn pensioen in 2020, deed ...

2 opmerkingen

  1. De gene die de America hal heeft gesloopt zou deze weer op kunnen bouwen in Zwolle.Dat de IJsselhallen er af gaan is niet echt een verrassing, en onder het mom van woningbouw op deze plek is hard nodig, blijken de investeerders zich zelf ook nog is dienstbaar te maken voor de gemeenschap en daar mag een ieder zijn gedachten bij hebben.

  2. Het opheffen van deze hal ,zal voor de antie dieren lobby een feest zijn, zo hebben ze ook de import en export ,tijdens een vogelgriep periode ook aan banden gelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *