maandag 21 oktober 2019
Homepage | natuurbescherming | Efteling kleurt geen duiven meer voor Sprookjesbosattractie

Efteling kleurt geen duiven meer voor Sprookjesbosattractie

Het sprookje Het bruidskleed van Genoveva in het Sprookjesbos in de Efteling is sinds donderdag aangepast. De duiven die daar te zien zijn, zullen niet meer worden gekleurd.
Dat laat het pretpark in Kaatsheuvel donderdag weten.

De vogels worden al sinds 1957 gekleurd met een diervriendelijke kleurstof. Omdat de Efteling “wil meebewegen met de tijd” en meer aandacht besteedt aan dierenwelzijn, vinden zij “het kleuren van de duiven niet passen bij het natuurlijke karakter van de Efteling”.

Daarom is besloten om de dieren voortaan wit te laten en daarmee beelden ze de vogels uit aan het begin van het sprookje.

Het bruidskleed van Genoveva draait om een prinses die een trouwjurk wenst van alle kleuren van de regenboog. De jurk wordt uiteindelijk gemaakt door duiven van een blinde weefster, die de kleuren brengen en hierbij zelf ook van kleur veranderen.

Volgens het pretpark staat natuur hoog bij hen in het vaandel. Zo hanteert de Efteling strikte wetgeving omtrent dierenwelzijn met betrekking tot onder meer de parkshow Raveleijn.

Bron: NU.nl

Bekijk ook

Stikstof nekt vogels op de Veluwe

De enorme stikstofuitstoot in Nederland blijkt funest voor vogels op de Veluwe. Eerder onderzoek toont ...

2 opmerkingen

  1. Deze duiven onder vinden geen enkele schade van het kleuren.
    Zelfs zijn de vogels in de natuur ook gekleurd.wel op een andere mannier, maar dat terzijde.
    Indien de kleurstof de vogelvederen aantast en er niet meer gevlogen kan worden ? Praten we over dier onvriendelijk.maar dit is een badwater met een kleurtje.te vergelijken met zwemmen in een bruine sloot.
    Dus laat de kinderen genieten van deze vogels in kleur.zo zien ze er exotische uit.anders kijkt er ook niemand naar .nu wel?

  2. Zou me meer zorgen maken over al die cosmetica wat door de gootsteen wordt geflikkerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *