dinsdag 22 oktober 2019
Homepage | wetenswaardigheden | Een intelligente vogelverdrijver van Machines4Green verjaagt vogels op gehoor

Een intelligente vogelverdrijver van Machines4Green verjaagt vogels op gehoor

Een intelligente vogelverdrijver van Machines4Green verjaagt vogels op gehoor. Doordat het apparaat alleen werkt als dat nodig is, wennen vogels er niet aan.

De akoestische vogelverdrijver, met de naam Animan, is recent ontwikkeld aan de Landbouwuniversiteit in Denemarken. De vogelvriendelijke vogelverdrijver van Machines4Green maakt gebruik van geavanceerde microfoons die automatisch roeken, spreeuwen, zeemeeuwen en ganzen detecteren.

Zodra de verdrijver deze vogels detecteert, stoot het apparaat via geïntegreerde luidsprekers verstorende geluidsprikkels uit. Volgens Machines4Green schrikt het apparaat de vogels hiermee vaak al af voordat ze zijn geland.

Combinatie van geluiden
De Animan luistert voortdurend naar geluiden van de vogels om te beoordelen of het afschrikken succesvol was. Als dat niet het geval is, blijft het apparaat verschillende geluiden verspreiden. Dit doet het totdat de vogels verdwijnen.

De verdrijver combineert hiervoor geluiden van natuurlijke vijanden met die van de vogelsoort in nood en andere afschrikwekkende geluiden. Door deze verscheidenheid aan geluiden en de afwezigheid van een vast ritme, is het apparaat volgens het bedrijf effectief.

Efficiënter
Omdat de Animan alleen actief wordt wanneer dat nodig is, werkt het apparaat volgens Machines4Green veel efficiënter dan traditionele vogelverschrikkers waaraan vogels geleidelijk wennen.

De verdrijver beschikt daarnaast over een ingebouwd zonnepaneel, dat het apparaat van voldoende stroom voorziet. Gebruikers kunnen het apparaat op afstand via het mobiele netwerk programmeren en uitlezen.

bron: duurzaambedrijfsleven
foto: machines4greenaniman-grasland

Bekijk ook

Stadsvogeladviseur worden ??

Stadsvogeladviseurs zijn voor Vogelbescherming de ogen en oren in het stedelijke gebied. Sinds 2009 zetten ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *