zondag 31 mei 2020
Homepage | overige | EEN AREND HOU JE NIET ZOMAAR

EEN AREND HOU JE NIET ZOMAAR

Patrick uit Ingelmunster is al z’n hele leven gepassioneerd door vogels. Hij begon heel klein, maar ondertussen heeft hij twee ruime volières voor z’n roofvogels, een steenarend en steppearend. En die verzorgt hij met hart en ziel.
BIJZONDER HUISDIER
Een arend hou je natuurlijk niet zomaar. En dat wil Patrick benadrukken in DierenThuis. “Niet iedereen kan zomaar een roofvogel houden. Ik heb altijd vogels gekweekt en ben er echt in opgegroeid. Maar dan nog ben ik bij een kenner langsgegaan om alles over bijvoorbeeld de steenarend te leren, want een roofvogel vraagt bijzondere aandacht.”
GEDRAG LEZEN
Voor Patrick is het heel belangrijk om het gedrag van de vogel te lezen. En dat is iets wat je leert met de jaren: “Ik had zo ooit eens een klauw, recht door mijn hand. Maar dat kwam omdat ik mijn handschoen vergeten aandoen was. En als je dan een kuikentje vast hebt, dan gaat de arend er vol voor.” Ondertussen heeft Patrick al veel meer ervaring opgedaan, en die geeft hij soms door, bijvoorbeeld aan zijn kleinzoon.
LATEN VLIEGEN
Patrick leert z’n twee arenden jagen en vliegen op open velden. Daarom gaat hij elke dag met de vogels wandelen, zodat ze wennen aan de geluiden rondom hen, zoals grasmaaiers, startende motoren en spelende kinderen. “Mensen kijken dan wel eens raar, maar deze dieren zijn echt mijn passie, da’s een echte microbe. Ik verzorg ze alsof het mijn kinderen zijn.”
POPULAIRE BEESTJES
Raya, Inti en Poeka, zo heten de drie Alpaca’s van Kim, zijn populair bij vrienden en familie van Kim en Simon. Ze hebben dan ook vaak bezoek en da’s niet altijd voor Kim of Simon. “Heel veel vrienden willen komen wandelen met Poeka, en ook kindjes komen graag in de weide van de Alpaca’s. Dan komen de dieren snuffelen en zie je de kindjes stralen.” Kim post trouwens geregeld schattige foto’s en filmpjes van Raya, Inti en Poeka op Instagram, onder TheRoyalKimdom.

bron:foces-wtv.be

Close-up van de steenarend

Bekijk ook

Gespot! Grote groep vale gieren vliegt boven boven de Rotterdamse regio

Een grote groep vale gieren vlogen vanmorgen boven Vlaardingen. Veel inwoners hebben de grote vogels, ...

2 opmerkingen

 1. Je zult wel weten dat deze liefde voor de vogels? Veel andere mensen de stuipen op het liif jagen.
  Een hond ? En een poes ,nu tot daar aan toe ,al bijten honden soms mensen,en roven katten uit de natuur,
  Ach dat is geaccepteerd, maar een roofvogel? Ja ? Dat mag niet ,zullen veel mensen vinden.
  Al ben ik de mening toegedaan ,indien je voldoende hebt verdiept in het houden ? En gedrag ,en ruimte ? En weet waar je aan begint ,dit zou moeten kunnen.

 2. Mensen die een andere mening hebben, zullen dit verbieden als een oplossing zien,
  En vervolgens een aquarium aanschaffen ,of een koi vijver, ach dat mag dan wel in hun ogen.
  Zijn geen dieren ,waar je iets van af moet weten?
  Nou vind ik dat je daar ook in moet verdiepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *