dinsdag 25 februari 2020
Homepage | inheemse vogels | Duivenmelkers krijgen weinig begrip voor petitie tegen roofvogels: ‘Laat de duif z’n koffers pakken

Duivenmelkers krijgen weinig begrip voor petitie tegen roofvogels: ‘Laat de duif z’n koffers pakken

EINDHOVEN – Duivenmelkers raken regelmatig hun duiven kwijt door roofvogels. De Nederlandse Postduivenhouders Organisatie (NPO) heeft nu een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer om de opkomst van de roofdieren tegen te gaan. En dat roept veel verontwaardiging op: “Het gaat éindelijk weer goed met de roofvogel.”

Duivenmelkers zien de slechtvalk als de grootste boosdoener. “In 1990 waren er nog tien geregistreerde paren, nu zijn er dat driehonderd. En dat zijn alleen nog maar de vogels die geregistreerd staan”, zegt initiatiefnemer Vincent Hoogerwerf uit Mill. Elk paartje heeft een leefgebied van ongeveer tien bij tien kilometer. “Alle slechtvalken bij elkaar moeten dus inmiddels wel heel Nederland bestrijken!”

Hij is een petitie gestart die hij dinsdag aan heeft geboden aan de Tweede Kamer. Die lijst werd door meer dan 7.000 mensen ondertekend.

‘Bizarre actie’
“Het gaat éindelijk weer goed met de roofvogel”, zegt een woordvoerder van Natuurmonumenten. Die heeft het door de bouw van steden en door de landbouw erg moeilijk gehad. Door het plaatsen van nestkastjes is de roofvogel weer een beetje in opkomst. Dat mensen met een ouderwetse hobby het de roofvogel weer opnieuw moeilijk willen maken, vind ik heel bizar.”

Ook op Twitter regent het verontwaardigde berichten. De roofvogel krijgt veel steun.

bron:Omroepbrabant

In volle vlucht

Bekijk ook

Verstoten moedervogels echt jongen die naar mens ruiken?

Vogeltjes die uit het nest zijn gevallen, moet je nooit oppakken. Want, zo gaat het ...

4 opmerkingen

  1. Had ik al voor gewaarschuwd, de lobby van onze groen links enmde partij voor de dieren en de pvda en geert zijn partij samen met allerlei pro dier organisaties, zullen dit anders bekijken,en moet zeggen ,soms is het moeilijk om een balans te vinden,maar niet al het goede is goed ,net zoals al het slechte niet slecht is.
    Met andere woorden,ieder heeft zo zijn eigen invulling in dit soort zaken,maar? Teveel roofvogels is als teveel duiven? op de dam stikt het ervan.

  2. Ze moeten blij zijn dat roofvogels ze vange dan hoeven ze ze zelf niet meer dood te maken.

  3. De duivensport heeft al een slecht imago en deze petitie onderstreept dat nog is.Roofvogels hebben het jaren moeilijk gehad en daar hebben de duiven liefhebbers zo van geprofiteerd dat ze zelfs aan het eind van het seizoen duiven moesten opruimen onder de nom van selectie.Beetje van het zelfde las ik gisteren in de krant Femedith Kersjes van het CDA trekt aan de bel omdat het water te schoon wordt zodat de recreatievaart vast komt te zitten met hun bootjes door de planten groei.Het CDA noemt het weelderig groeien zelfs overlast.

  4. Dat er sommige afdelingen boter op hun hoofd hebben blijkt dit weekend maar is weer.Door de warmte wordt geadviseerd door de NPO om minder duiven in de mand te plaatsen.Afdeling 10 lapt dit aan zijn laars omdat anders de vervoerscapaciteit in het gedrang komt,gaat het nu om het geld of om het welzijn van de duiven.Tevens kun je je afvragen zijn jonge duiven vluchten met deze uitzonderlijke weersomstandigheden verantwoord.Of voeren we onbewust de slechtvalken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *