maandag 21 oktober 2019
Homepage | regelgeving | Duivenhouder uit Westerhaar in zak en as om diefstal van topduif

Duivenhouder uit Westerhaar in zak en as om diefstal van topduif

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK – Postduivenhouder Brandy Snoeijink is op zijn zachtst gezegd niet blij. In de nacht van zaterdag op zondag werd een van zijn twee topduiven uit zijn duiventil in Westerhaar ontvreemd. Snoeijink looft een beloning van 1000 euro uit voor degene die duif ‘The 600 Terror of the Village’ weer thuisbrengt.
Snoeijink heeft aangifte gedaan bij de politie. ,,Zij bekijken camerabeelden van de omgeving om te zien of daar de mogelijke daders op staan.”

Snoeijink heeft een schutting om zijn huis staan en de poort naar zijn tuin zit op slot. Op de duiventil zit slechts een schuif. Zijn vermoeden is dat daders over de schutting zijn geklommen. In de til zitten zo’n 70 tot 80 duiven van Brandy, maar twee van die duiven zijn extra speciaal. Een van de twee is ‘gered’ omdat die bij een tentoonstelling was. The 600 Terror of the Village ontsprong de dans niet. De bijzondere doffer is voor een leek niet zomaar te onderscheiden van de rest. Reden voor Snoeijink om aan te nemen dat een andere duivenkenner er met zijn pronkstuk vandoor is.

Nakomelingen
The Terror vliegt geen wedstrijden meer. Snoeijink heeft hem puur voor de kweek, dus voor het nageslacht van de duif. ,,Ik heb hem gekocht van een duivenmaat. Het was een topduif toen hij nog wedstrijden vloog. Hij is negende beste van Nederland geweest en was altijd met de eerste duiven binnen. Hij was de schrik van het dorp.” Dat verklaart ook meteen de bijzondere naam van de vogel. Het nummer in de naam komt overeen met het ringnummer van de duif.

De duivenhouder heeft hoop dat zijn ‘Terror’ vanzelf terugkomt. ,,Ik hoop dat ze hem met een dag of tien losgooien. Dan heeft hij eitjes kunnen bevruchten. De dieven hebben dan wat ze willen en de duif vliegt dan vanzelf naar huis.”

Hoeveel de speciale duif precies waard is weet Snoeijink niet. ,,Maar ik wil hem zelfs voor 10.000 euro nog niet missen.”

bron: Tubantia
foto: eigenaar brandysnoeijnk

De kostbare gestolen kampioenduif
De kostbare gestolen kampioenduif

Bekijk ook

SP hekelt de plezierjacht op vogels in Zuidplas

De SP in Zuidplas hekelt de ganzenjacht op dit moment in de gemeente Zuidplas. De ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *