zaterdag 30 mei 2020
Homepage | inheemse vogels | Dronken duiven

Dronken duiven

Dat de Ieren een volk van drinkers zijn, dat was al langer bekend. Maar dat het drinkgedrag ook op de lokale duiven is overgeslagen, is nieuws, al blijkt het daar een bekend fenomeen te zijn. De Facebookpagina van de wijk Marino in het noorden van de Ierse hoofdstad Dublin heeft zoals elk jaar een waarschuwing voor figuurlijk aangeschoten vogels de wereld ingestuurd. Duiven zouden er zich tegoed doen aan rotte peren en zo dronken geraken.
Een nacht zijn roes uitslapen
Als de overrijpe peren op de grond vallen, beginnen ze te gisten. Daarbij wordt de suiker in de vrucht omgezet in alcohol. De duiven zijn niet zo groot van gestalte en voelen het effect daarvan snel. Zo kunnen te dronken vogels flauwvallen en op de openbare weg terecht komen. De Facebookpagina beschrijft het verhaal van een duif die bewusteloos werd aangetroffen op straat en naar een dierenarts werd gebracht. Die liet het dier een nachtje zijn roes uitslapen, waarna het weer zijn vleugels kon uitslaan.

bron:Metrotime/facebook

Een nuchtere stadsduif in een mooie conditie

Bekijk ook

Laserapparatuur tegen wilde vogels lijkt hoopgevend

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) test of de toepassing van laserapparatuur bezoeken van wilde (water)vogels aan ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *