maandag 22 juli 2019
Homepage | foto & film | Drone wordt aangevallen door arend

Drone wordt aangevallen door arend

Een Australiër die onlangs met zijn drone per ongeluk iets te dicht bij een wigstaartarend vloog, heeft zijn lesje wel geleerd. De roofvogel haalde de ‘indringer’ in volle vlucht uit de lucht nadat er duidelijk een onzichtbare grens overschreden was. Volgens de man raakte het dier niet gewond door de confrontatie.
De wigstaartarend, die een spanwijdte tot ongeveer 2 meter kan hebben, viel het vliegende toestel aan waardoor het crashte. “De arend was ok”, schreef Adam Lancaster, die aan het trainen is voor een dronevergunning, zaterdag. “Ze was enorm en gebruikte haar klauwen om de drone uit de lucht te ‘slaan’.” De vogel bleef volgens hem ook nog even boven hen zweven: “Ik kon haar dus goed bewonderen. De gezondheid van de arend was ook mijn prioriteit.”

De man uit Melbourne heeft niet alleen een beschadigde drone overgehouden aan het incident, hij leerde er naar eigen zeggen ook een wijze les door. “Vlieg niet met je drones in de buurt van roofvogels, want ze vallen duidelijk aan omdat ze jou als een bedreiging zien of als de juiste grootte voor hun avondmaal”, schreef hij op Youtube. “Het kost je niet alleen geld, maar kan de vogel mogelijk ook verwonden. Dit exemplaar stelde het
goed.”

bron: hln.be
film: Youtube

De arend op weg naar zijn "vijand".
De arend op weg naar zijn “vijand”.

 

Bekijk ook

Jonge ransuilen in de tuin (met video)

“Iedere avond rond 10 uur is het een prachtig schouwspel in onze tuin in Tijnje ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *