vrijdag 22 november 2019
Homepage | overige | DOWNLOAD UITSLAG WERELDKAMPIOENSCHAPPEN 2019

Bekijk ook

Bram heeft 200 prachtvinken: ‘Ik zit gerust anderhalf uur in de auto voor een mooi vogeltje’

Bram van Eersel sleept de ene na de andere prijs in de wacht met zijn ...

2 opmerkingen

 1. Weinig vogels met 95 punten.Keurmeester van de roodschimmels was wel erg scheutig met de punten.

 2. Opmerkelijk dat meer dan de helft van de meer dan 140 bladzijden te maken hebben met allerhande kanaries. En waar volgend jaar nog minstens drie vorm-postuur kanaries bij komen. Waar nu al kritiek was/is op doorgefokte vogels (achterban NBvV) . Vogels waarvoor pleegouders nodig zijn, en of beperkte vruchtbaarheid vanwege verwantschap-inteelt. Maar volgens sommige beleidspersonen zijn er geen problemen. Kunnen dergelijke doorgefokte vogels nog altijd voldoende vliegen en gezond.
  Waarom dan dergelijk bericht verwijderen, samen met het Twitter account?
  Zie informatie Internationale erkenning.
  Wat betekent dat onder andere “Rogetto” opgenomen wordt in het vraagprogramma, dus ook het vraagprogramma NBvV. En meer dan waarschijnlijk ook “Salentino” en “Benacus”.
  Jammer dat de kritiek van voorzitter vogelvereniging (achterban) zomaar wordt weggemoffeld.
  Dat nog maar eens persoonlijke belangen, al of niet financieel, belangrijker zijn dan de algemene belangen vogel hobbyisten.
  In Nederland is er een “nieuwe” start Vogelmarkt Zwolle, wie weet straks ook een “nieuwe” start ANBvV, zoals door sommigen de ronde doet.

  Bij sommige vogelgroepen worden kruisingen-hybriden niet toegelaten, maar bij kanaries mag alles. Zelfs als de kansen van aandoeningen, ziektes, misvormingen, etc, toeneemt. Is dit dan reclame voor de vogelhobby?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *