zondag 31 mei 2020
Homepage | natuurbescherming | Dode pony’s, geiten en vogels aangetroffen in loods in Leuvenheim

Dode pony’s, geiten en vogels aangetroffen in loods in Leuvenheim

Leuvenheim/BrummenDe politie heeft bij een controle bij een loods aan de Spankerenseweg in Leuvenheim meerdere dode dieren aangetroffen. ‘Het gaat om onder meer dode pony’s, geiten en vogels’, zo meldt de politie dinsdag.

‘De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit doet verder onderzoek naar het welzijn van de nog levende dieren. De gemeente Brummen start een bestuurlijk traject’, aldus de politie.

Onverzorgde dieren
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) trof, in samenwerking met de politie, afgelopen maandag meerdere kadavers van dieren aangetroffen. Het gaat in ieder geval om vier dode pony’s, vier dode geiten, een dood kalf en tientallen dode vogels. Naast de kadavers werden er meerdere onverzorgde dieren aangetroffen op het terrein die dringend behoefte hadden aan de juiste verzorging en huisvesting.

Proces-verbaal eigenaar
De politie is een onderzoek gestart en zal de eigenaar verhoren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De NVWA doet verder onderzoek naar het welzijn van de nog levende dieren en hoe het zover heeft kunnen komen. De dode dieren worden afgevoerd en een deel van de nog levende dieren wordt elders opgevangen. Daarnaast gaat de gemeente Brummen een bestuursrechtelijk handhavingstraject starten, omdat op het perceel activiteiten plaatsvinden die in strijd zijn met het bestemmingsplan.

bron:blikophetnieuws

Bekijk ook

Boete voor verkoper uit Drunen voor aanbieden illegale zeldzame vogels op vogelbeurs

Op de vogelbeurs in de IJsselhallen werden in 2017 illegaal beschermde vogels te koop aangeboden. ...

2 opmerkingen

 1. een deel van de levende dieren wordt ergens anders ondergebracht!!!!!!!!!! ALLE dieren horen daar weggehaald te worden en niet alleen een deel…en de eigenaar zou een levenslang verbod op het houden van dieren moeten krijgen. maar nee de eigenaar zal wel weer een tik op zijn vingers krijgen en mag vervolgens weer verder met het houden van dieren. te triest voor woorden dat dieren als goederen behandeld worden i .p .v levende wezens die ook recht op een goed leven hebben. voor het verwaarlozen van dieren is geen enkel excuus laat staan dat dit goed te praten valt. en kom niet aan met dat het onwetendheid van de eigenaar is hoe de dieren te huis vestigen zijn en welke behoefte aan voeding deze nodig hebben.

 2. Een tik op de vingers ? Een levenslang verbod voor het houden?
  Het houden van dieren ,de naam zegt het al heeft verantwoordelijkheid, maar als er ? Andere dingen mee spelen? Op geestelijke problemen ,, geeft dat nog geen recht om dieren te laten verhongeren,
  Maar om hier nu direkt een conclusie aan te verbinden? Wil ik wel meer achtergrond informatie hebben.
  Wij hebben de plicht om voor onze dieren te zorgen?maar het verzorgen? Heeft voor de één een andere invulling als de ander,heb ik deze week al eens eerder vermeld,
  Het dood slaan van een konijn is voor de één een moordaanslag ,voor de ander een een noodzakelijk iets .het vangen van een muis is niet anders,
  Het houden van kippen die in 5 week een gewicht hebben bereikt van een slachtkuiken is voor de één een noodzakelijk iets geworden ,voor de ander een industrie die niet deugd, 6 week een industrie? Die wel deugd?
  Het eten van een dier of vlees ? Is verworven door een groep van mensen die hier op tegen zijn ? Dat een ieder ander niet deugd?
  Het doodmaken van een dier is tot een politieke issue geworden van een politieke partij, zelfs al was de man van één van hun slager? Dan maar scheiden? Ook hier geld dan eigen belang eerst.vervolgens blijft het eten van vlees ?een issue te zijn,en wat blijkt ? De slager Ja die van? Maakt vleesvervangers, ach? We dwalen af.
  Nee voor dieren moet je zorgen,maar het verzorgen moet niet inhouden dat ze dood gaan,had de nvwa ook aan moeten denken toen er geen goede papieren bij een aantal papagaaien op schiphol waren, ja dan is niet voeren ? Een probleem oplossen, net als het schredderen van eenkhoorn.
  Dus?niet wijzen met de vinger naar burgers? Als je zelf een probleem niet op kunt lossen,en daar hoor je nooit iets over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *