donderdag 2 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | Dode en gewonde zwanen aangetroffen in Park Hitland: ‘Mogelijk door honden gedood’

Dode en gewonde zwanen aangetroffen in Park Hitland: ‘Mogelijk door honden gedood’

Meerdere dode en gewonde zwanen zijn in enkele weken tijd aangetroffen in recreatiegebied Park Hitland. De beheerder van het gebied tussen Nieuwerkerk en Capelle aan den IJssel denkt dat honden de dieren hebben doodgebeten.
Bezoekers wordt gevraagd goed op te letten en ‘ontoelaatbaar gedrag’ richting zwanen door honden te melden. Volgens de organisatie zijn er in de afgelopen twee weken vier dode zwanen en twee gewonde zwanen op diverse plekken in Park Hitland aangetroffen. ,,Uiteraard wordt er wel eens een enkele dode zwaan gevonden, maar niet zoveel in zo’n korte periode’’, zegt Roxanne den Ouden van Park Hitland.

De organisatie denkt dat de dieren zijn gedood door een of meerdere honden. ,,Een vos zou in ieder geval een deel van zijn prooi verder opeten of aantasten.’’ De dierenpolitie is bezig met een onderzoek naar hoe de vogels om het leven zijn gekomen, meldt een woordvoerder van de politie.
Vos of hond
De handhaver in het gebied heeft het over drie dode en twee gewonde zwanen. ,,Bij één zwaan is de kop afgebeten. Dat is waarschijnlijk door een vos gedaan’’, zegt een woordvoerder van de gemeente Capelle, die in het gebied samenwerkt met gemeente Zuidplas.
,,De twee gewonden vogels zijn vermoedelijk door honden gebeten. Er zijn ook enkele zwanen in een plas aangetroffen. Die zijn vervolgens aan de kant door vossen aangevreten, waardoor het moeilijk te zien is waaraan ze dood zijn gegaan.’’ Volgens Park Hitland geldt dit alleen voor één zwaan.

bron:ad.nl/rotterdam

Bekijk ook

Nieuw licht op zingende mannetjesmezen

Alles wat we altijd dachten te weten over de zang van de koolmees is nu ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *