woensdag 22 januari 2020
Homepage | regelgeving | Dierenpolitie urenlang bezig met bevrijding van tachtig verwaarloosde dieren in Rheden

Dierenpolitie urenlang bezig met bevrijding van tachtig verwaarloosde dieren in Rheden

RHEDEN – De Dierenbescherming heeft in samenwerking met de politie tachtig dieren bevrijd uit handen van een verzamelaar in de gemeente Rheden. Dat gebeurde na een eerdere inspectie, waaruit bleek dat de hokken te klein en vervuild waren en er onvoldoende vers water en eten voor de beestjes was.

In de tuin stonden veel spullen met daartussen kooien waar dieren inzaten. Het gaat om kippen, vogels, konijnen en knaagdieren.

Omdat de hokken slecht onderhouden en klein waren en de temperaturen hoog opliepen, werd de hulp van een dierenarts ingeschakeld. Deze oordeelde dat de dieren daar direct weg moesten. De bewoner was niet aanwezig.

Het bevrijden van de dieren duurde uren, omdat de hokken flink dichtgetimmerd waren of op slot zaten. Na gesprekken met mensen uit de buurt, bleek dat in het huis ook nog een aantal vogels verbleef. Volgens de inspecteurs werden binnen ‘tussen de spullen, het stof en de spinnenwebben´, een paar vogelkooien aangetroffen.

Bonte verzameling
Uiteindelijk zijn cavia’s, kippen, duiven, valkparkieten, een grasparkiet, agapornissen, een parkiet en zebravinken in beslag genomen en naar een opvangadres gebracht. De gemaakte kosten worden verhaald op de eigenaar.

bron: omroepgelderland
foto:  omroepgelderland

Deze foto geeft een beeld van de huisvesting van de dieren
Deze foto geeft een beeld van de huisvesting van de dieren

Bekijk ook

Vogelgriepvirus nu ook in oosten van Duitsland opgedoken

In Duitsland is een geval van het vogelgriepvirus H5N8 ontdekt, meldt de overheid van de ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *