zaterdag 14 december 2019
Homepage | inheemse vogels | DIERENMISHANDELING BIJ NEDERLANDSE EENDENFOKKERS

DIERENMISHANDELING BIJ NEDERLANDSE EENDENFOKKERS

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft schokkende beelden naar buiten gebracht van dierenmishandelingen bij Nederlandse eendenfokkers. Op de beelden die met een verborgen camera zijn gemaakt en via RTL Nieuws verspreid, is te zien hoe een eend wordt doodgetrapt en dat eenden bij de vleugels worden opgepakt en rondgeslingerd.

Ook worden de eenden keihard in kratten gegooid door de eendenvangers. Directeur Robert Molenaar van de dierenorganisatie spreekt van “misselijkmakende beelden”. Het gaat volgens hem om drie grote Veluwse eendenbedrijven, in Dalfsen, Putten en Epe. Ook bij eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo, dat de volledige Nederlandse eendensector beheerst, is volgens Molenaar van alles mis. “Eenden worden daar onvoldoende verdoofd en met botte messen geslacht. Er zijn daar levende eenden in afvalbakken van het slachthuis gevonden”.

Animal Rights heeft inmiddels de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ingeschakeld. Ook heeft Molenaar de brancheorganisatie voor de eendensector op de hoogte gebracht van de misstanden. Volgens de dierenrechtenorganisatie telt Nederland vijftig eendenfokkerijen. Samen houden zij ruim 1 miljoen eenden. Jaarlijks worden er meer dan 8,5 miljoen eenden geslacht in ons land.

Jaarlijks worden 8.5 miljoen eenden in Ermelo geslacht voor vlees, dons en veren. Het grootste deel van het vlees is export. Belangrijke Nederlandse afnemers van het eendenvlees zijn de PLUS supermarkt en groothandelaar Hanos.

Bron: ANP

Zoals in Indonesië kan het bij ons niet, maar dit ziet er wel diervriendelijk uit

Bekijk ook

GGD waarschuwt voor papegaaienziekte in Gelderland

WARNSVELD – Sinds begin deze week is bij zes inwoners in de regio Noord- en ...

1 opmerking

 1. Als dit waar is,en er zal vast een gedeeldte van waar zijn,moet deze sector zich dood schamen.
  Ben het bijna nooit eens met de organisatoren van deze filmpjes ,omdat er veel in elkaar gedraaid wordt ,om mensen in een kwaat daglicht te zetten,
  Maar misstanden mogen best naar voren gebracht worden.
  We hebben de zorg voor dieren, om te voeren ,en als we ze opeten ,om op een fatsoenlijke manier te doden,
  In de tussenliggende periode goed te verzorgen.
  Of je het er niet mee eens bent dat ze geslacht worden,? Is aan een ieder op zich, maar verplicht niet een ander om geen vlees te eten,ik verplicht alleen het houden en verzorgen goed te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *