dinsdag 25 februari 2020
Homepage | foto & film | DIERENLEED IN KWARTELINDUSTRIE (video)

DIERENLEED IN KWARTELINDUSTRIE (video)

Vandaag presenteert internationale dierenbeschermingsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) undercoveronderzoek naar de Europese kwartelindustrie. Het toont de erbarmelijke leefomstandigheden in de relatief onbekende industrie waarin jaarlijks ruim 140 miljoen kwartels worden gehouden. Kwartels staan in overvolle schuren of krappe, kale kooien, hebben vaak verwondingen aan huid en poten, en geen enkele ruimte voor natuurlijk gedrag. Van de kwartels die voor hun eieren worden gehouden, leeft 90% in kale legbatterijkooien, die sinds 2012 voor kippen verboden zijn. De dieren hebben vaak minder dan een bierviltje aan ruimte. CIWF roept daarom de Europese Commissie op de kwartelkooien te verbieden. Geert Laugs, directeur CIWF Nederland: “Kwartelvlees en –eieren worden vaak gepromoot als een natuurlijk product en delicatesse. Maar achter deze producten schuilt ernstig dierenleed. Het is waanzin dat deze praktijken in Europa nog zijn toegestaan.” De beelden zijn gemaakt op verschillende bedrijven in Italië, Frankrijk, Portugal en Griekenland in de winter van 2015-2016.
De meerderheid van de 140 miljoen kwartels die jaarlijks in Europa gefokt worden, is voor vlees. Zij leven in krappe kooien of overvolle schuren en gaan al na 5 weken naar de slacht. Van de kwartels die voor hun eieren worden gehouden, leeft 90% in kooien. Deze dieren slijten hun leven in ’s werelds kleinste legbatterijkooien en worden na ongeveer 6 maanden geslacht. In Nederland is er, voor zover bekend, geen kwartelindustrie. Wel worden kwartelvlees en –eieren volop in de horeca geserveerd.
Er bestaan alternatieve kwartelboerderijen in Europa waar de dieren meer ruimte hebben en naar buiten kunnen, maar deze vormen een kleine minderheid. Er bestaat geen keurmerk in Nederland voor kwartelproducten met hoger dierenwelzijn.

Bron: Compassion in World Farming (CIWF)
film: Youtube

Bekijk ook

Verstoten moedervogels echt jongen die naar mens ruiken?

Vogeltjes die uit het nest zijn gevallen, moet je nooit oppakken. Want, zo gaat het ...

1 opmerking

 1. Als er in Nederland een kwartel industrie,zou zijn? Hadden de linkse dieren partijen deze met Europese subsidie allang naar Polen of een ander voormalig Oostblok land gedaan.
  Net zoals de pelsdieren .en nu de geïmporteerde batterij eieren.
  Want de macht van deze partijen en organisatie is groot in Nederland.
  Heeft zelfs soms het karakter,van een criminele organisatie,
  Verweven in vele lagen van de bevolking,kijk maar naar Folkert vd G
  Ook uit een van deze organisaties
  Linkse dieren activisten hebben vaak alle tijd van de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *