zondag 8 december 2019
Homepage | inheemse vogels | Dierenambulance redt pasgeboren zeldzame albino waterhoen

Dierenambulance redt pasgeboren zeldzame albino waterhoen

De Dierenambulance van de Stichting Centrum voor Dierenhulpverlening heeft zaterdag een pasgeboren zeldzame albino waterhoen van de dood gered. Het diertje was afgestoten door de moeder en zou het alleen niet lang hebben overleefd.

,,Een wonder der natuur!”, zo noemt de Dierenambulance de bijzondere vondst door omwoners aan de Heemskerkstraat. ,,De albino waterhoen was net uit het ei gekomen. Maar helaas gelijk verstoten door de ouders. Er werd naar het arme beestje gepikt en het zag er verzwakt uit. Het beestje zou het niet gaan redden in de natuur”, aldus een medewerker van de Dierenambulance.

De albino waterhoen is naar de vogelopvang de Stichting Centrum voor Dierenhulpverlening gebracht en wordt goed verzorgd. Daarna zoekt de stichting naar een particulier om het slecht ziende vogeltje verder te helpen.

bron:goudsdagblad.nl

Op deze foto waarschijnlijk geen albino, maar een wit waterhoen

Bekijk ook

Vogelhospitaal Naarden sluit deuren omdat NVWA na tientallen jaren wakker wordt ?

NAARDEN – Vogelhospitaal Naarden heeft per direct de deuren gesloten. De maatregel volgt nadat de ...

1 opmerking

  1. Als deze albino rode ogen heeft ,Ja dan is het zicht in zonnige dagen niet goed, doch zwarte ogen zal geen probleem geven,maar opvang bij een particulier is beter ,in de natuur zal deze het vaak niet redden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *