woensdag 12 augustus 2020
Homepage | regelgeving | Diefstal van vogels bestraft

Bekijk ook

Beestenbende bij hobbyhouder in Echt-Susteren

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft vorige week donderdag in Echt-Susteren een groot aantal verwaarloosde ...

2 opmerkingen

 1. Nu maar hopen dat hij betaald,maar ? Is deze straf conform als je deze uit de natuur rooft?
  Of is dan de straf verviervoudigdt ? Het stelen van wij of wat zou hetzelfde moeten zijn,er zijn altijd benadeelden, daarom kan ik dat niet altijd rijmen?

  Het vangen van een vogel uit de natuur ,soms duizend euro boetes.en gevangenis straf
  Het doodschieten van een vogel zonder jachtvergunning duizenden euro boetes.
  Het fokken van dieren zonder ring bv fazanten ,duizenden boetes.
  Het afschieten van een dier met een vergunning, een pluim?

  Het laatste snap ik ,dat is duidelijk, maar bij de eerste drie overtreding heb ik toch heel wat bedenkingen qua strafoplegging.

 2. Zoals meermaals bij dergelijke informatie(s), zijn dergelijke informatie(s) doorgaans maar een deel van de eigenlijke-volledige informatie(s).
  De schade vergoeding gaat voorlopig schade bedrag. Want op het ogenblik weet de eigenaar nog niet om hoeveel gestolen vogels het gaat. In de vogelkwekerij bevinden zich meer dan 6000 vogels die onder andere in serres worden gehouden-gekweekt.
  De betrokken verdachte is een gepensioneerde 61 jarige dierenarts uit Stjechie, en die geregeld op bezoek kwam om vogels te kopen. Met de tijd kreeg de eigenaar-kweker argwaan, en plaatste camera’s. Via die camera’s is vogeldiefstal vastgesteld. Werd er tegen de verdachte bij de politie klacht neergelegd. Het verder onderzoek is nog lopende, en waardoor een definitieve uitspraak nog niet mogelijks wat betreft schadevergoeding. Want volgens de zaakvoerder zijn in het verleden nog andere vogels gestolen. De financiéle boete is verdubbeld, en bedroeg eerst 400 Euro. Bij de gestolen vogels gaat het vooral om of andere kleurslagvogels. Zoals pauwen wit, opaal, kameel, rotganzen, etc.

  Wanneer vogels uit de natuur worden geroofd, wie is er eigenlijk wettelijk eigenaar van die vogels?
  De staat, de grondeigenaar, één of andere dieren-vogelorganisatie (vogelbescherming).
  Het gaat hem niet zozeer om de boete, maar wel dat dergelijke personen worden veroordeeld, worden gestraft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *