woensdag 19 februari 2020
Homepage | inheemse vogels | Dertig nestkastjes vernield

Dertig nestkastjes vernield

In één dag zijn in Nijeberkoop (Friesland) meer dan dertig nestkastjes vernield. Ze hingen allemaal in dezelfde straat. Er zaten nog geen vogels in, zegt vogelwachter Andries van der Veen uit Wolvega. Hij is druk bezig met het herstellen van de schade.

Niet alle nestkastjes zijn er nog. Van der Veen denkt dat de kastjes zijn meegenomen door mensen die zagen dat ze in de berm lagen. Hij heeft aangifte gedaan, maar de politie heeft hem verteld dat het opsporen van vogelhokjesvernielers niet de hoogste prioriteit heeft. Dat begrijpt Van der Veen, zegt hij.

bron:Omropfryslân

Bekijk ook

Eerste kievitsei binnen twee weken?

Het broedseizoen van de kievit begint dit jaar vroeg. Vorig jaar werd het eerste Drentse ...

2 opmerkingen

  1. Gaat er niet om wat de schade is maar de gedachten gang van de dader/s als het bv jeugdigen zijn kun je niet vroeg genoeg maatregelen nemen.Dan is het lijkt het mij een gemiste kans.

  2. Olde en nije berkoop lijken mij toch niet van die wereldsteden waar dat voor zou moeten komen, dat mensen uit de randstad onze natuur niet kennen ,ja dat blijkt uit allerei onzinnige wetten tav de natuur beheer,
    Maar dat deze jeugd? Of andere malloten, niet begrijpen dat niet alle vogels een nest in de boom bouwen,wij ze daar soms mee helpen moeten, en dit dan moeten vernielen? Ja dat is een ramp. Als ze opgespoord kunnen worden 1000 kasten voor deze vogels in elkaar late timmeren op een zaterdag avond,hebben ze ook geen tijd om iets anders stoms te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *