donderdag 2 juli 2020
Homepage | regelgeving | De Zwolse Vogelmarkt: meer dan vogels,ook CITES

De Zwolse Vogelmarkt: meer dan vogels,ook CITES

Zin om uren rond te dwalen tussen tienduizenden vogels? Of zoekt u een speciale vogelsoort? Kom dan naar de grootste vogelmarkt van Europa. De Zwolse Vogelmarkt is de plaats waar vogelhandelaren bij elkaar komen. En waar vogelliefhebbers hun hart kunnen ophalen.
De Zwolse Vogelmarkt is een internationaal bekende vogelbeurs. Meer dan 7.000 bezoekers en ruim 500 handelaren uit heel Europa komen daarvoor naar Zwolle. U vindt er trouwens niet alleen vogels. Er zijn ook heel veel spullen voor het houden ervan, zoals voeding, kooien en volières. En u vindt er veel vakliteratuur en andere informatie. Wij zijn ook op de vogelmarkt om u meer te vertellen over CITES.
CITES-regels voor beschermde vogels
Misschien vindt u in Zwolle die ene bijzondere vogel. Deze kan onder de CITES-regels vallen. Dat is bijvoorbeeld zo bij een grijze roodstaartpapegaai. Wilt u die kopen, verkopen of vervoeren? Hier zijn speciale regels voor.
Wij vertellen u alles over CITES
Wat is CITES? En waar moet u op letten als u een vogel koopt of verkoopt? Valt deze onder de CITES-regels, dan kunnen wij u vertellen welke papieren daar bij horen.
Handelt uw bedrijf in vogels? Dan heeft u misschien een Uniek Bedrijfsnummer (UBN) nodig. Wij leggen u uit wat een UBN is. En hoe u het registreert.

Het is dus zeker de moeite waard om ook bij ons een kijkje te nemen.

bron:rvo.nl

Bekijk ook

Wie vond het nodig om mijn voliere open te maken?

OMGEVING KASTELENLAAN IN RODEN. Vannacht 01-07-20 vond iemand het blijkbaar nodig mijn volière open te ...

2 opmerkingen

  1. Deze grote markt ,heeft bij de vogelliefhebbers uit heel Europa een goede naam.
    Al zullen er altijd wat zijn die er op tegen zijn.

  2. Vogelmarkten hebben zeker nut in de vogelliefhebberij.Ook al hebben de tegenstanders allerlei ‘trucs’ uit de kast gehaald om dit te verbieden je kon zelfs een petitie ondertekenen, deze werd zelfs gesteund door de vogelbescherming in de naam van Marieke Dijksman.Zijn nu zes jaar verder en je hoort er niets meer van.Misschien zijn nu de pijlen op de de positieflijst gericht, die zo als het er nu uit ziet weer niet aan de Europese richtlijnen gaat voldoen en maar te zwijgen wat het al jaren lang aan belastinggeld heeft gekost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *