zaterdag 14 december 2019
Homepage | inheemse vogels | De vogels vallen van het dak

De vogels vallen van het dak

De dierenambulance heeft het de laatste tijd druk met het redden van jonge meeuwen bij de Spaklerweg in Oost. De jongen vallen uit hun nest van het dak van het BMW-gebouw.
Een aantal meeuwen hebben op het dak een nest gebouwd. ‘Inmiddels zijn de jongen groot genoeg om de wereld buiten hun nest te gaan verkennen, maar een aantal let niet goed op en vallen naar beneden. En een aantal daarvan valt vervolgens in het water’, aldus de dierenambulance op Facebook.
Volgens de stichting zijn de meeuwen nog te jong om het vervolgens zelf op straat of in het water te redden. ‘De meeuwen preventief van het dak halen is geen optie. Dit zou een enorme stress voor de vogels opleveren en het risico dat alles dan naar beneden springt en in de paniek te ernstig gewond raakt, is te groot.’
De medewerkers in het BMW-gebouw vangen de vogels daarom iedere dag op de grond op. Een bewoner van een naastgelegen woonboot vaart iedere dag uit om de jongen uit het water te vissen. De jonge meeuwen worden door de dierenambulance vervolgens overgebracht naar vogelopvang De Toevlucht in Zuidoost.

bron: at5
foto: dierenambulanceamsterdam

Een geredde jonge meeuw
Een geredde jonge meeuw

Bekijk ook

Rechtbank Den Haag verbiedt opnieuw afschieten van smienten in Zuid-Holland

De Rechtbank in Den Haag heeft geoordeeld dat er geen afschot van smienten mag plaatsvinden ...

1 opmerking

  1. Net als in de mensenwereld,als je hoog klimt ,kun je ver vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *