dinsdag 22 oktober 2019
Homepage | regelgeving | De strijd om de papegaai van Pippi Langkous (video)

De strijd om de papegaai van Pippi Langkous (video)

De papegaai uit de Pippi Langkous-films speelt de hoofdrol in een Zweeds conflict. Volgens nieuwe Zweedse regels heeft de papegaai recht op minimaal dertig vierkante meter. De kooi waarin hij nu zit is kleiner en daarom moet hij weg uit de dierentuin.

De directeur van het dierenpark in Malmø is boos: “Al zet je hem in een kooi van honderd vierkante meter, dan helpt het nog niet. Hij kan niet vliegen.”
Voor een grotere kooi dan hij nu heeft is geen ruimte, zegt de directeur.

‘Heilige vogel’
De papegaai van Pippi Langkous, Rosalinde in de films, is heilig voor de Zweden. Het dier is 49 jaar oud en trekt nog steeds dagelijks bezoekers, die gratis kunnen langskomen.

Na zijn filmcarrière maakte Douglas een moeilijke periode door: hij werd meerdere malen overgeplaatst en trok zijn veren uit. Tien jaar geleden kwam hij in de jungle van Frank Madsen terecht, waar hij gezelschap van een nieuwe vrouwtjespapegaai kreeg en eindelijk rust vond.

“Hij is gelukkig hier”, zegt Hemke. Maar toen de regelgeving voor bedreigde diersoorten werd gewijzigd, wist directeur Frank Madsen dat hij een probleem had. Bedreigde vogels zoals Pippi’s papegaai hebben recht op een kooi met een oppervlakte van minimaal 30 vierkante meter en een hoogte van minimaal 3 meter. Daar heeft Madsen geen ruimte voor.

Een filmpje over dit onderwerp vindt u hier.

bron en foto: NOS

De populaire ara met verzorgster
De populaire ara met verzorgster

Bekijk ook

Stadsvogeladviseur worden ??

Stadsvogeladviseurs zijn voor Vogelbescherming de ogen en oren in het stedelijke gebied. Sinds 2009 zetten ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *