woensdag 29 januari 2020
Homepage | inheemse vogels | De Fûgelhelling houdt open dag op 26 mei.

De Fûgelhelling houdt open dag op 26 mei.

De inmiddels traditionele open dag van De Fûgelhelling in Ureterp wordt dit jaar gehouden op 26 mei 2018 van 10.00 tot 16.30 uur.
De vele vrijwilligers willen u graag alles laten zien van het opvangcentrum voor vogels en zoogdieren en beantwoorden ook graag uw vragen. U kunt het hele centrum bekijken, alleen de vertrekken waar dieren zitten, die rust nodig hebben, blijven op slot.
Daarnaast is er een aantrekkelijk programma, dat zich voor het grootste deel buiten afspeelt en in het bijzonder is gericht op de jeugd. Het programma vermeldt o.a. informatie over scouting en bushcraft, er is een klimwand met deskundige begeleiding, er is een speurtocht uitgezet over het terrein en kinderen kunnen uit het water van de grote vijver met en microscoop op zoek gaan naar waterbeestjes. De kleintjes mogen de eenden in de vijver voeren.
Ook zijn er verschillende kraampjes met o.a. broodbakken, worstrokerij, eendenkorf vlechten, verrekijkers enz.
Binnen draait regelmatig het rad van fortuin met mooie prijzen.
Een wandeling door het bij De Fûgelhelling horende natuurgebiedje Douwe’s Gea loont de moeite, al zou het alleen maar zijn vanwege de 4 verschillende soorten wilde orchideeën, die dan bloeien.
Kortom het loont de moeite om even langs te komen!
De toegang is uiteraard gratis.

Dit reekalfje werd, een paar dagen oud, binnengebracht, maar doet het nu goed. Maar krijgt nog flessenvoeding

Bekijk ook

Illegale vissers, smokkelaars en stiekeme vervuilers op zee opgelet: de albatros houdt u in de gaten

Illegale vissers, smokkelaars en stiekeme vervuilers op zee moeten hun borst natmaken: dankzij albatrossen, uitgerust ...

4 opmerkingen

 1. Laten ze gewoon voldoende geld krijgen van de overheid dan is deze poppenkast niet nodig.

 2. Het geld met dit soort organisaties is nooit de hoofdmoot,vrijwilligers is doorslaggevend, en een goed beleid.
  Het opvangen van zeehonden zou stopgezet kunnen worden ,wij hebben er al teveel van duitsland en denemarken doen dit al jaren niet meer.
  Geld ? Je ziet het bij lenie van het hart ,en bij stichting aap,maakt deze alleen maar hebzuchtig,
  Wat begint als een liefhebberij ,groeit uit naar kapitaal belang.
  Lenie begon als liefhebberij het opvangen van zeehonden,wil nu 150.000 euri beuren van haar stichting
  Stichting aap begon door twee dierenartsen in 1975, omdat apen verboden werden ,voor een opvang thuis
  Deze hebben nu 11.000.000 in kas en willen alleen meer om alle opvang van heel europa te regelen ,ja en niet alleen de apen? Ze maken zich ook sterk om alle dieren te verbieden ,zodat zij de opvang kunnen doen.
  En wie steunt hun ,juist de partij van de dieren,ja die mevrouw waar de ex man een vleesvervangend bedrijf had ,en mensen geen vlees meer moesten eten, zegt ook mevr Hertseberger, van Radar,maar ach haar man is ook oprichter van de partij zoals boven aangegeven,dus het mes snijt aan alle kanten,
  Nee niet van het vlees?

 3. Begrijp mij goed,ik ben niet tegen iedere opvang van dieren,dit is vaak goed bedoeld ,maar het moet een opvang op vrijwillege basis zijn ,onze dieren assiels zitten vol ,en daar kommerd zich maar weing om ,omdat? Er geen geld mee te verdienen is.
  De uitz9nderingen hangen een mooi verhaal op ,om hun eigen zak te spekken,met invulling van de media,
  Zo heeft de opvang van deze apen ,noch steeds bordjes staan dat er veel vogels geïmporteerd worden,ook de grasparkieten, nu deze komen uit landen waar al tientallen jaren geen dieren wegkomen,en import is al jaren verboden,maar men vergeet om dat bord weg te halen,waarom? Omdat het geld opleverd.
  En apen uit spanje ,ja dan houd je de handel voor hun levend,als spanje ze zelf op moet vangen? Ja dan worden ze daar ook voorzichtiger, want dat kost geld.
  Dus zo zie je maar weer,geld is de hoofdzaak,de liefde voor dieren komt op de 2e plaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *