dinsdag 10 december 2019
Homepage | vogelverenigingen | De Edelzanger viert 60-jarig bestaan met jubileumreis

De Edelzanger viert 60-jarig bestaan met jubileumreis

De Edelzanger uit Franeker bestaat zestig jaar. De volièrevereniging heeft dat zaterdag gevierd met een jubileumreis.

Hieronder een door De Edelzanger zelf aangeleverd reisverslag.

’s Morgens werd een bezoek gebracht aan de World of Birds Foundation (voorheen Stichting Papegaaienhulp) in Erica, dat ter gelegenheid van dit jubileum haar deuren opende.

Na een welkomst woord door de voorzitter Michel van der Plas met koffie en cake werd de doelstelling van het opvang en kweekcentrum toegelicht. Er zijn 1600 vogels voornamelijk Papegaaiachtige in kolonievorm in ruime volières gehuisvest in een voormalig kassencomplex van een tuincentrum. Onder deskundige begeleiding werd een rondgang door het centrum gehouden.
Wij als vogelliefhebbers waren zeer onder de indruk van dit bezoek.

Na een korte pauze werd koers gezet naar het grootste en mooiste vogelpark van Overijssel. Dat is De Lorkeerhoeve in Lutten. Bij een wandeling door de mooie aangelegde tuinen met beelden, vijverpartijen en watervallen, ontdekten we vogels uit alle werelddelen die in ruime beplante volières zijn ondergebracht op het twee hectare grote terrein.

Natuurlijk ontbreken ook hier niet de kaketoes , papegaaien, parkieten, tropische vogels en diverse eendensoorten. Bij aanvang van de rondleiding werden we verwelkomd door de schallende lach van de Kookaburra.

De roofvogelburcht was niet alleen een veilig toevluchtsoord voor de vogels, maar ook voor enkele leden die door een regenbui verrast werden, was schuilen hier mogelijk. Na de rondgang was het goed vertoeven op het terras en na een voortreffelijk warm en koud buffet werd de terugreis naar Franeker ondernomen.

Bestuur en leden kunnen terugzien op een zeer geslaagde dag. Een compliment aan beide parken is hier wel op zijn plaats.

bron:Franekercourant
foto: Edelzanger

Met zijn allen op de foto

Bekijk ook

Doordeweeks werkt hij als timmerman in het weekend is hij vogelkweker

Door de week werk je voor de baas. Zet je ’s avonds de wekker en ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *