donderdag 2 juli 2020
Homepage | foto & film | De 6 best bekeken Beleef-de-Lente-filmpjes 2016

De 6 best bekeken Beleef-de-Lente-filmpjes 2016

Menselijke gevoelens projecteren op vogels, het blijft een hachelijke zaak – want wat denken en voelen ze écht?! – maar wie het wel en wee van de Beleef de Lente-vogels volgt, ontkomt er bijna niet aan. Dat blijkt ook wel uit een aantal van de best bekeken clips uit het lopende seizoen. Ontroering over vogelliefde alom. Ze houden echt van elkaar, kijk dan toch! Eén ding is in ieder geval zeker: wie niet smelt bij de knuffelaars, is van steen.
1. Vormen van vogelliefde
Beelden van knuffelende vogels vormen het best bekeken filmpje van Beleef de Lente 2016 tot nu toe. Kijk en geniet van de vogels die elkaar lekkere hapjes voorschotelen en helpen om elkaars verenpak te fatsoeneren.
2. Op de schaal van schattig…
… staan de meters bij de steenuilen heel vaak in de rode zone. Ook bij deze clip uit de Achterhoek is het weer raak: steenuilenromantiek in de vroege voorjaarszon.
3. In het holst van de nacht
Midden in de nacht legt vrouw steenuil haar eerste ei. Zorgvuldig wordt het daarna precies goed neergelegd.
4. Ongenood bezoek
Vogels die (willen) nestelen krijgen geregeld bezoek. Dat kan bedreigend zijn voor de vogels en daarom worden de ongenode gasten vaak nogal verbeten weggejaagd. De eekhoorn die de steenuilenkast in Dongen bezoekt wordt met rust gelaten en komt mooi in beeld.
5. Kom van dat dak af
Ook bij de koolmees duikt een eekhoorn op. Mooi om te zien, maar voor een vogel geen gezellige gast natuurlijk. Ze eten ook eieren en jonge vogels.
6. Verse vis
Om de vers gevangen vis behapbaar te maken, slaat de ijsvogel hem eerst tegen een tak. Typerend gedrag dat hier fraai in beeld komt.

bron: Vogelbescherming

logo-vogelbescherming-600x300

Bekijk ook

Nieuw licht op zingende mannetjesmezen

Alles wat we altijd dachten te weten over de zang van de koolmees is nu ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *