donderdag 22 augustus 2019
Homepage | natuurbescherming | Curaçaose flamingo Bob verovert de wereld

Curaçaose flamingo Bob verovert de wereld

WILLEMSTAD – Na een fotoreportage in de National Geographic van maart, is het snel gegaan met de roem van de Curaçaose flamingo Bob. In Italië, Frankrijk, Amerika en Vietnam staat de roze vogel inmiddels bekend als ‘de ambassadeur van de flamingo’s’. Zelfs CNN wil een interview. En dan te bedenken dat het hele avontuur van Bob begon met een ongeluk.

De Curaçaose dierenarts Odette Doest weet het nog heel goed. Zij redde Bob nadat hij door een raam van een hotel was gevlogen. “Toen ik Bob behandelde zag ik direct dat hij enorm verzwakt was en dat hij behoorlijk tam was”, vertelt Doest. Ook ontdekte ze dat Bob een vergroeiing aan zijn poten had (bumble feet – horrelvoeten). “Door die aandoening kan Bob niet op een normale manier zijn eten verzamelen in het wild.”

Ondanks dat Bob goed herstelde, besloot Doest dat het toch verstandiger en veiliger voor Bob zou zijn als hij bij haar in de opvang zou blijven. Hij is daar niet de enige: in 2016 richtte Doest de Stichting Dier en Onderwijs Cariben (FDOC) op. Met die stichting helpt de dierenarts gewonde wilde dieren op de eilanden en onderwijst ze samen met hen jongeren over de flora en fauna van hun eiland.

Bob de flamingo is een enorme aanwinst in de campagne van Doest. “Hij helpt andere wilde dieren die binnenkomen: hij heeft een rustgevende uitwerking op ze. Kinderen reageren enthousiast op hem en dat is geweldig om te zien. Ik laat ze ook naar zijn hartje luisteren.”

bron: NTR/CaribischNetwerk
foto: Jasper Doest

Bekijk ook

Politie in de bres voor verwaarloosd vogeltje

Berkel en Rodenrijs – Vorige week kreeg de politie een melding binnen dat een vogeltje ...

2 opmerkingen

  1. Kijk zo kan een dierenarts ook in de media komen,iets anders als een verhaal uit assen ,waar niets goed zou gaan?

  2. En ook zwolle word niet verschoond,door één dierenarts ? Die zijn colleges afbrand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *