donderdag 2 juli 2020
Homepage | regelgeving | Controle NVWA op vogelmarkt Zwolle nog steeds nodig.

Controle NVWA op vogelmarkt Zwolle nog steeds nodig.

Op de Zwolse vogelmarkt in de IJsselhallen zijn zaterdag meer dan honderd vogels in beslag genomen. Dat meldt inspecteur-generaal Rob van Lint van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) via Twitter.

De NVWA controleerde zaterdagmorgen op zaken als illegale handel, insleep van ziektes en welzijn. De in beslag genomen vogels betroffen een grijze roodstaart, twee witkruintapuiten en 106 Afrikaanse prachtvinken in beslag genomen. De eigenaren hebben een proces-verbaal gekregen.

De organisatie van de vogelmarkt is in handen van de Zwolse vereniging De Volièrevriend. Tienduizenden vogels worden te koop aangeboden door handelaren uit heel Europa. De vereniging controleert ook zelf de aangevoerde vogels bij de ingang. Ook is er de hele dag een dierenarts aanwezig.

bron:DeStentor

Ambtenaren van de NVWA in actie op de vogelmarkt in Zwolle

Bekijk ook

Wie vond het nodig om mijn voliere open te maken?

OMGEVING KASTELENLAAN IN RODEN. Vannacht 01-07-20 vond iemand het blijkbaar nodig mijn volière open te ...

4 opmerkingen

 1. 109 vogels op een aantal van tienduizenden.?
  Ja 109 teveel .maar ?? Procent gewijze waar praten we over? Hoeveel mensen zijn er die hun belasting biljet niet goed invullen? Procent gewijze?, hoeveel kamerleden frauderen er ,procentgewijze? Hoeveel mensen rijden er te hard procentgewijze?
  Hoeveel gaan er vreemd procent gewijze?
  Dus verwacht hier niets anders als het gemiddelde van de bevolking? Niets meer en niets minder.

 2. Op verzoek nu nog groter!
  Procent gewijze waar praten we over?
  Zelfde aantal controleurs, 12 waarvan 2 bij binnen brengen vogels.
  1 dierenarts.

  En hoeveel proces verbalen?
  Meer dan 500.

  procent gewijze nog meer illegale handel (op verzoek).

 3. Waar absoluut moet aangewerkt worden zijn E-tickets.

  Personen die per bus komen beschikken over E-tickets, boeken X verkoopruimte-meters. Ondanks geen vogels te koop. Op deze manier bekomt men toelating om de verkoophal te betreden samen met diegenen die vogels verkopen. En dit met als enig doel vogels te kopen voor de officiéle opening vogelverkoop. Ook Belgen/Vlamingen, en wat bij Wet verboden is.
  Dergelijke E-tickets zijn niet op naam.
  Nochtans is er een algemene registratieplicht voor al wie vogels verkoopt, ook de personen die met hen mee naar binnen gaan.
  Er is zelfs een registratieplicht voor al wie binnen de verkoop ruimte-hallen aanwezig zijn voor de officéle opening vogelverkoop. Zelfs voor de verantwoordelijken, en of vrijwilligers.
  Voor al die personen is er een verplichte E-ticket geregistreerd op naam, zoals bij andere evenementen (voetbal).
  Eigenlijk ware het beter dat alle E-tickets op naam waren/zijn geregistreerd, of een beperkt aantal. Zoals in Belgie, maximum 4 E-tickets per aanvraag, per persoon. En waar de aanvrager verantwoordelijk voor is.

 4. Snapt niet wat het probleem is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *