zondag 8 december 2019
Homepage | uitheemse vogels | Conflict met meeuwen loopt uit de hand, arend Lady Maya vermist: ‘Pittige dame niet benaderen’

Conflict met meeuwen loopt uit de hand, arend Lady Maya vermist: ‘Pittige dame niet benaderen’

HILVARENBEEK – Safaripark Beekse Bergen mist sinds dinsdag een Amerikaanse zeearend. ‘Lady Maya’ zette het op ‘n vliegen na een conflict met een groepje meeuwen. De arend verblijft al 27 jaar in het park.

De confrontatie vond plaats tijdens de roofvogelsafari. Nadat ze wegvloog is de arend niet meer gezien. Het park noemt Lady Maya een icoon van de vogelsafari, en is met roofvogelverzorgers in een ruime cirkel rond de Beekse Bergen naar de vogel op zoek.

Oproep
Op Facebook doet het park een oproep om mee uit te kijken naar de vogel. “Het laatste telemetrie-signaal is opgepakt in de buurt van Udenhout en Loonse en Drunense duinen”, schrijft het park.

Wie de arend ziet wordt verzocht haar niet te benaderen. Het park spreekt over ‘een pittige dame, die ook kan schrikken en verder weg kan vliegen’.

bron : omroepbrabant
foto: beeksebergen

Bekijk ook

GOED JAAR VOOR DE ROTGANS

Dit najaar keerden de rotganzen pas laat terug uit Siberië, waar ze broeden. En volgens ...

2 opmerkingen

  1. Als deze pittige dame? Een paar ballen had? Liet ze zich niet wegjagen.door deze witte schreeuwers.

  2. Hopelijk blijft de vogel gevrijwaard vogelgriep. Wat jammer genoeg niet kan/kon gezegd worden van/bij soortgenoot in Ierland.
    Volgens andere bronnen zijn verbouwingswerken Beekse Bergen mede oorzaak (orientatie problemen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *