donderdag 20 februari 2020
Homepage | wetenswaardigheden | Clownskraag voor kat moet vogels beschermen

Clownskraag voor kat moet vogels beschermen

WELLINGTON – Jagende katten vormen een grote bedreiging voor de vogels in stedelijke gebieden. In Nieuw-Zeeland doet de universiteit van Victoria een proef in samenwerking met de gemeenteraad van Wellington. Ze kijken of een accessoire voor katten ze beter zichtbaar maakt voor vogels.

Het bewuste accessoire is een vrolijk gekleurde kraag, die nog het meest doet denken aan een clownspak. De site Stuffz heeft voorbeelden op de website gezet. Een onderzoeker kijkt of de bonte kraagjes meer opvallen bij de stadsvogels dan de natuurlijke vacht van katten, die vaak schutkleuren hebben.

Volgens de deskundigen van de Victoria Universiteit kunnen vogels felle kleuren heel goed zien, zelfs als het schemert. Heidy Kikillus is betrokken bij het onderzoek: “In andere landen lijkt die goed te werken, dus we kijken nu of we de kraagjes ook bij ons kunnen inzetten.”

Kikillus denkt dat de kraagjes op twee manieren positief werken. “De vogel ziet de kat sneller en kan gemakkelijker vluchten. Of de kat schaamt zich zo dat hij zijn huis niet uit wil.” Er worden nog vrijwilligers gezocht.

bron:Thepost
foto: http://phys.org/

Zo loop je echt voor......kat !
Zo loop je echt voor……kat !

Bekijk ook

Dode vogels op de autoweg tussen Salou en Tarragona (Spanje)

Er wordt aan de Costa Dorada en op de sociale media veel gespeculeerd en geschreven ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *