zaterdag 14 december 2019
Homepage | wetenswaardigheden | Burgers’ Zoo geeft honderden vogels en schildpadden weg

Burgers’ Zoo geeft honderden vogels en schildpadden weg

ARNHEM – Burgers’ Zoo geeft 240 vogels en reuzenrivierschildpadden weg aan andere dierenparken in Nederland en de rest van Europa. Vanaf maandag 5 september gaan ze op transport naar België, Denemarken, Duitsland, Engeland en Tsjechië.
Ook Avifauna, het bekende vogelpark in Alphen aan den Rijn, profiteert van de opruiming in Arnhem.

Nieuwe attractie
De weggeefactie heeft alles te maken met de bouw van de nieuwe attractie Burgers’ Mangrove. Die komt op de plek waar nu een groot deel van de volières en de oude mangrovehal staan.

Pelikanen
Een aantal vogels verhuist intern. Zo krijgen de pelikanen een plek in Burgers’ Safari, gaan de katvogels en de oranjevoorhoofd vruchtenduiven naar Burgers’ Bush, verdwijnen de prachtvruchtduiven voor een fokprogramma achter de schermen en verkassen de monniksgieren naar een volière elders op het terrein.

Grootste mangrove
Als de vogels (en schildpadden) eenmaal zijn gevlogen, wordt een begin gemaakt met de sloop van de volières en daarna de bouw van de grootste overdekte mangrove ter wereld. De hal gaat in de zomer van 2017 open en zal zeekoeien, vlinders, vogels, reptielen, krabben en kwallen huisvesten.

De bezoeker moet zich straks in Belize wanen. In dat Midden-Amerikaanse land beschermt Burgers’ Zoo al 27 jaar lang een groot mangrovegebied met zout-, zoet- en brakwater.

bron: degelderlander
foto: eerder geplaatst

Twee kleine pelikanen
Twee kleine pelikanen

Bekijk ook

GGD waarschuwt voor papegaaienziekte in Gelderland

WARNSVELD – Sinds begin deze week is bij zes inwoners in de regio Noord- en ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *