woensdag 27 mei 2020
Homepage | inheemse vogels | Bunschoten krijgt roofvogelpark met ‘de heersers van het luchtruim’

Bunschoten krijgt roofvogelpark met ‘de heersers van het luchtruim’

UNSCHOTEN-SPAKENBURG – De gemeente Bunschoten heeft ingestemd met het verlenen van een vergunning voor een roofvogelpark aan de Groeneweg. Daarmee krijgt initiatiefnemer Jeroen Settels na 2,5 jaar overleg met de gemeente groen licht voor zijn vogelpark. “We hebben heel veel onderzoeken laten uitvoeren. Dat kostte veel energie, dus we zijn heel blij”, vertelt Settels.

Na het wegnemen van zorgen over onder andere geluidsoverlast, verleende alle gemeenteraadsfracties behalve de VVD een verklaring van geen bedenkingen. De VVD uitte onder andere zorgen over het natuurlijk evenwicht in de omgeving en hoe het park naast een woonwijk met kinderen past.
LANGGEKOESTERDE DROOM
Voor Settels gaat een langgekoesterde droom in vervulling. “Ik droomde als kind altijd dat ik kon vliegen. Vliegtuigen vind ik niet zo interessant.
Hij benadrukt dat het park absoluut geen dierentuin wordt. “De gemeente heeft het omgetoverd tot roofvogelpark, maar ik zou het bijna een natuurinformatiecentrum noemen. Mensen kunnen straks niet vrij langs de volières lopen, maar mijn doel is om alle programma’s een hoog educatief gehalte te geven. Als je een dier in gevangenschap houdt, moet je hem ook de best mogelijke verzorging geven.”
‘HEERSERS VAN HET LUCHTRUIM’
Het park gaat een groot aantal roofvogels huisvesten, zoals arenden, caracara’s, gieren, haviken, uilen en valken. Ook rovende vogels als pelikanen en ooievaars zullen er te zien zijn. “Het zijn de heersers van het luchtruim en elke vogel heeft z’n eigen jachttechniek.”

Vanaf aanstaande donderdag heeft iedereen zes weken de tijd om zienswijzen op de vergunningsaanvraag in te dienen. Als dat niet gebeurt, wordt de vergunning definitief verleend. Settels hoop het park aanstaande zomer te kunnen openen.

bron:rtvutrecht

 

Bekijk ook

Boeren spuiten water op hun land voor weidevogels: “Broedseizoen door droogte bijna verloren”

NOORD-HOLLAND – Door de droogte leggen weidevogelkuikens massaal het loodje. Boeren en natuurorganisaties, maar ook ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *