donderdag 22 augustus 2019
Homepage | foto & film | Broedende beschermde vogel kauw vertraagt sloop tankstation Dijkhuizen (video)

Broedende beschermde vogel kauw vertraagt sloop tankstation Dijkhuizen (video)

TIEL Bij de sloop van tankstation Dijkhuizen aan de Havendijk is een broedende kauw ontdekt in de te slopen schoorsteen van 1 van de gebouwen. Onderzoek van ecologisch adviesbureau De Groene Ruimte uit Wageningen, een ecologisch onderzoek heeft uitgewezen dat er in de schoorsteen een vogel met nest zit.
De kauw is een beschermde inheemse diersoort. Dit betekent dat tot de jonge vogels zijn uitgevlogen er geen sloopwerkzaamheden aan de schoorsteen kunnen plaatsvinden. Een deel van het pand blijft staan ter ondersteuning. De rest van het pand kan wel gesloopt worden. Het kan ongeveer acht weken duren voor er verder kan worden gegaan met de werkzaamheden. De broedduur is 16 dagen en de jongen vliegen na ca. 30 dagen uit Het tankstation en gebouwen zouden eigenlijk voor 1 mei in zijn geheel gesloopt moeten zijn. Deze deadline kan nu niet worden gehaald.

bron en foto:detielenaar.nl
video: youtube

Het bekende kauwtje

Bekijk ook

Weer duizenden kippen door brand omgekomen

Bij een brand in een kippenschuur in Nijkerk (Gelderland) zijn donderdagochtend duizenden kippen om het ...

1 opmerking

  1. Als er eieren in zitten? Gewoon opruimen.deze legt in 6 dagen nieuwe ,we moeten niet overdrijven ? Iets wat we veelste vaak doen ,ja als je op een flat woont in het westen ,lijkt dit heel cru ,maar als er morgen een kat komt die deze jongen opvreet vind men het heel gewoon,want die mogen daar gewoon los lopen, dus ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *