donderdag 9 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | Boze reacties op duivenjacht Toverland

Boze reacties op duivenjacht Toverland

De vergunning voor pretpark Toverland in Sevenum om duiven af te schieten leidt tot verontwaardigde reacties bij dierenliefhebbers op social media.
Het pretpark heeft van de provincie groen licht gekregen om jagers op de verwilderde duiven af te sturen, meldt pretparkwebsite Looopings. Op Twitter wordt er door dierenliefhebbers al flink gemopperd op de beslissing, al zijn bij het pretpark zelf volgens een woordvoerster nog geen boze reacties binnengekomen.
Poep
De vogels hebben zich genesteld op en rond de oude hoofdpoort van het park, en veroorzaken daar veel overlast. Bovendien zijn er zorgen dat parasieten en schimmels vrij spel krijgen door de vogelpoep van de dieren die zich te goed doen aan de etensresten van de bezoekers.
Maatregelen
“We hebben in eerste instantie geprobeerd om de vogels weg te vangen, maar de duiven kwamen gewoon terug”, laat woordvoerster Tessa Maessen weten. “Ook maatregelen om te voorkomen dat de duiven zich in het bouwwerk nestelden werkten niet, waarna we hebben besloten om de vogels dan maar af te schieten.”
Eenmalig
Het attractiepark weet nog niet wanneer de duiven daadwerkelijk worden afgeschoten. “We hebben deze week de vergunning gekregen, we moeten nog een afspraak maken met de wildbeheerder”, aldus Maessen. Volgens haar gaat het om een eenmalige actie.

bron:1limburg.nl

Bekijk ook

Provincie gaat met regels worstelende dierenopvangcentra helpen

  NOORD-HOLLAND – Betere protocollen voor zorg aan onder meer vogels en egels en meer ...

1 opmerking

  1. Ja dan word het een oostvaarderplassen vergelijkbare situatie.
    al zullen de dieren activisten daar anders over denken.
    bezoekers willen ze wel voeren .maar de hoeveelheid jongen? is voor een ander.
    was dat ook niet in de oostvaarderplassen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *