zondag 8 december 2019
Homepage | uitheemse vogels | Boetes voor gebruik drones boven flamingo’s

Boetes voor gebruik drones boven flamingo’s

Fotografen en natuurliefhebbers kunnen er geen genoeg van krijgen: de flamingo’s in het Grevelingenmeer bij het eiland Goeree-Overflakkee. Steeds meer mensen gebruiken drones om plaatjes te schieten van de prachtige vogels. Maar dat is verboden, benadrukt de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ). Hier wordt vanaf nu keihard tegen opgetreden.
Volgens een woordvoerder van de OZHZ, die toezicht houdt op natuurgebieden, verschijnen er steeds meer filmpjes op sociale media van de flamingo’s. Maar het spotten van flamingo’s in het wild is alleen toegestaan als bezoekers achter de hekken blijven. ,,Zodra ze over het hek gaan, is het strafbaar.”
Het vliegen met een modelvliegtuig of drone boven het gebied waar de vogels verblijven is helemáál verboden. Het rijk heeft hiertoe besloten om de rust voor de vogels, waaronder flamingo’s, te behouden. Dat is belangrijk omdat de dieren in Nederland op doorreis zijn naar het zuiden. ,,Als ze verstoord worden in rust, kunnen ze minder goed op kracht komen. Dat vermindert hun kans op overleven.”
Handhavers van OZHZ, Staatsbosbeheer en de politie gaan daarom de komende tijd extra toezicht houden in het natuurgebied. Tegen overtreders of degenen die vliegen met een modelvliegtuig of drone boven het gebied wordt direct opgetreden, waarschuwt de woordvoerder. De hoogte van de boete is nog niet bekend. Die wordt door de officier van justitie bepaald.

bron:omroepzeeland

Bekijk ook

GOED JAAR VOOR DE ROTGANS

Dit najaar keerden de rotganzen pas laat terug uit Siberië, waar ze broeden. En volgens ...

1 opmerking

  1. Terechte boete,niet alleen boven de flamingo ,maar overal zou dit aan de orde moeten zijn, je privacy? Komt behoorlijk in het gedrang, ook hier heb je mensen die zonodig met een drone boven een ander zijn tuin moeten vliegen,ook organisaties maken zich er meer schuldig aan, onder het mom een foto van de omgeving maken.
    Ik ben een voorstander van hoge boetes ,en de vrijheid om ze uit de lucht te magen schieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *