zaterdag 14 december 2019
Homepage | natuurbescherming | Bijna 100 kwartels gered uit Aalsmeerse horror-schuur

Bijna 100 kwartels gered uit Aalsmeerse horror-schuur

vervolgbericht

Aalsmeer – De Dierenbescherming heeft recent in samenwerking met de politie bijna honderd kwartels gered uit een Aalsmeerse ‘horrorschuur’.

‘Tijdens het verblijf in de schuur kreeg onze inspecteur de spetters bloed op zijn notitieblok,’ meldt de Dierenbescherming over de bizarre huisvesting van de kwartels.

Kale plekken
De kwartels werden in zeer erbarmelijke leefomstandigheden aangetroffen. De dieren zaten onder de kale plekken van de stress en onderling gepik. De dieren zaten hutje mutje op elkaar, zonder voldoende daglicht of geschikte bodembedekking.

In beslag genomen
Het ging om twaalf kanariekooien met Chinese kwartels en tientallen legbatterijen met voornamelijk Japanse kwartels, in veel te kleine hokjes. Toen duidelijk werd dat er geen mogelijkheden waren om de dieren op een betere manier onder te brengen, zijn uiteindelijk maar liefst 96 kwartels in beslag genomen om deze elders te kunnen onderbrengen.

Strafmaat
De eigenaar, die de vogels zou houden ‘uit hobby en voor eigen consumptie van eieren’ zal gehoord worden waarna justitie de eventuele strafmaat gaat bepalen. De dieren zijn inmiddels bij een opvangadres ondergebracht waar ze de nodige zorg krijgen.

bron:Amstelveenz.nl

Bekijk ook

GGD waarschuwt voor papegaaienziekte in Gelderland

WARNSVELD – Sinds begin deze week is bij zes inwoners in de regio Noord- en ...

1 opmerking

  1. Belachelijk dat je zo dieren moet houden
    Ook voor consumptie zijn er nog voldoende goede maatregelen.om deze te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *