donderdag 2 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | ‘Bij sommige roofvogelshows kun je wel twijfelen aan het dierenwelzijn’

‘Bij sommige roofvogelshows kun je wel twijfelen aan het dierenwelzijn’

 

Roofvogelshows moeten verboden worden. Vogels zouden niet voor entertainment ingezet moeten worden, vindt Leonie Vestering (32), fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Flevoland. ,,Ik denk dat zij daar wel een punt heeft”, reageert John de Hoon, directeur van het Alphense vogelpark Avifauna.

,,Het dierenwelzijn is het allerbelangrijkste”, benadrukt De Hoon. ,,Ik denk dat zelfs de grootste fanatici en extremisten bij ons geen enkel probleem zien. Wij geven de shows alleen in het park en laten bijna alleen maar natuurlijk gedrag van de vogels zien. Het is anders bij commerciële shows, waar vogels van hand naar hand vliegen.”

Kapje
Bij dat soort shows, zegt De Hoon, krijgen vogels vaak een kapje op om de beesten rustig te houden. Dieren vertonen bij deze shows geen natuurlijk gedrag.

Tegen het licht
Ook in het Alphense themapark Archeon worden roofvogelshows gehouden. Eigenaar Jack Veldman zegt het een goede zaak te vinden ‘dat tradities tegen het licht gehouden worden’.

Populair
Bij Avifauna zijn de vogeldemonstraties heel populair, zegt De Hoon. ,,Het staat in de top 3 van onze bezoekers. Wij kunnen wel willen werken aan een betere natuur, maar dan moeten mensen ook een leuk dagje uit hebben.”

Na afloop van de demonstraties wordt gecollecteerd. ,,Daarmee halen we jaarlijks zo’n twintigduizend euro op. Dat geld steken we in natuurbescherming en educatie. Nu investeren we in een project in Alphen, om naast camping Polderflora natuurgebied te ontwikkelen. Daar creeëren we onder meer broedgelegenheid voor ijsvogels.”

bron: nieuws.be
foto: Door Adrian Pingstone (User:Arpingstone) – Eigen werk, commons.wikimedia

De zeearend in volle vlucht, zo doet hij zijn bijnaam "vliegende deur"alle eer aan
De zeearend in volle vlucht, zo doet hij zijn bijnaam “vliegende deur”alle eer aan

Bekijk ook

Nieuw licht op zingende mannetjesmezen

Alles wat we altijd dachten te weten over de zang van de koolmees is nu ...

2 opmerkingen

 1. Ja .geld ook voor de ooievaar. Geen baby’s meer brengen.vind dat de kippen ook nog maar 10 eieren per jaar moeten leggen.
  En de struisvogels hun kop maar niet meer in het zand moeten steken. Dat doen andere mensen( dieren) wel
  Particulier geen roofvogel schows? Meer .??
  Maar dieren parken wel.?
  Doet me denken aan een opvang in exotische dieren?
  Jullie( wij dus) mogen geen dieren houden.
  Dus doen wij het de opvang !!en maken onze eigen dierentuin.
  Met subsidie geld en airmails.

 2. Ze moeten die extremistische partij verbieden Partij voor de dieren laat me niet lachen , Er zijn in Nederland nog 100.000 andere dingen waar je je eigen druk om kunt maken Ouderen beleid Pensioenen noem maar op Ik ben een groot dieren liefhebber je krijgt vaak meer liefde van een dier dan van een mens , maar die pertij voor de dieren gaat veel te ver dat zijn extremisten die willen met gewld andere hun wil opleggen verbieden die partij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *