woensdag 12 augustus 2020
Homepage | inheemse vogels | Bewoner industrieterrein is overlast gedumpte kippen en hanen beu en biedt ze gratis aan

Bewoner industrieterrein is overlast gedumpte kippen en hanen beu en biedt ze gratis aan

Melati van Soest uit Middelburg is de loslopende kippen en hanen die vlakbij haar huis op industrieterrein Arnestein rondlopen meer dan zat. De dieren zijn de afgelopen jaren losgelaten op het industrieterrein en zorgen nu voor overlast. Van Soest heeft een advertentie op het prikbord van Zeelandnet gezet en hoopt dat mensen de loslopende vogels op komen halen.
In de loop der jaren is de populatie kippen en hanen enorm gegroeid op het industrieterrein. Het lijkt erop dat niet alleen Van Soest de dieren beu is, sommige hanen kunnen elkaar ook niet meer luchten of zien. “De hanen vechten met elkaar en de kuikens lopen hier heel het jaar door.” Ondertussen lopen de vogels ook bij Van Soest in de achtertuin.

Overlast van ratten en muizen
Volgens Van Soest lopen mensen verschillende keren per dag langs de kippen om de dieren te voeren. “Ze worden door iedereen gevoerd, dit geeft ons ook helaas overlast van ratten en muizen”, schrijft ze in de advertentie.

Natuurlijk hoopt Van Soest door de advertentie straks van alle overlast af te zijn, maar ze heeft ook het beste met de dieren voor. “Het is enorm sneu om ze hier te zien, straks in de herfst zitten ze hele dagen weer in de nattigheid en kunnen ze nergens schuilen.” En daarom schrijft ze: “Kom ze zelf vangen, neem mee wat je mee wilt nemen! Het zijn er een stuk of 100 en ze zijn van niemand.” De eerste geïnteresseerden kwamen vanmiddag al langs om een kip of een haan te vangen. Onduidelijk is of de dieren in een ren of aan het spit of in een pan belanden.

bron:omroepzeeland

Bekijk ook

Steeds meer oehoes bij vogelopvang: ‘Ze zijn niet geschikt als huisdier’

Met hun ronde, heldere ogen en donzige vacht zien jonge oehoe’s eruit als schattige, knuffelbare ...

2 opmerkingen

  1. Organiseer een buurt bbq?,en maak saté Ajam,probleem opgelost ,en je spreekt elkaar nog ééns.
    Al zal onze antie vleeseters er niet voor zijn,
    Of? Vangen? En naar de opvang in Almere brengen, die vangen graag esoterische dieren op,,nou? Deze stammen af van de bavinka hoenders,een exoot uit de tropen.
    Dus zijn ze er wel blij mee,🤣
    En jullie probleem is weg🤗

  2. Toen er maar een paar kippen liepen kraaide er geen haan na, maar nu ze met velen zijn en overlast bezorgen en zelfs in de tuinen komen wordt er aan de bel getrokken,misschien SBB bellen die hebben ervaring met deze problematiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *