woensdag 11 december 2019
Homepage | inheemse vogels | Beter één vogel in de hand dan………………

Beter één vogel in de hand dan………………

Een zwerm vliegende spreeuwen kan voor een prachtig schouwspel zorgen. Toch zijn de omwonenden iets minder enthousiast over dit spektakel. De vogels veroorzaken namelijk veel overlast.

Niet te doen.
Het aantal spreeuwen loopt op tot 50.000. Ook omwonende Nicoline ondervindt de nadelen van de zwerm. ‘Ik ben een vogelliefhebber, maar dit is echt niet meer te doen’, laat ze ons op Facebook weten.
Overlast
Nicoline vertelt dat de dieren ontzettend veel poepen, wat resulteert in een enorme stank. Daarnaast brengen de spreeuwen ook geluidsoverlast met zich mee, wat soms al om vier uur ’s ochtends begint. Om deze redenen heeft ze de grote boom waar de spreeuwen in verbleven om moeten hakken. ‘Hopelijk vinden de vogels een mooi onderkomen buiten een woonwijk.’
De filmmaker
De maker van de video, Roald van Stijn, heeft zelf geen spreeuwen boven zijn wijk. “Wel ben ik regelmatig ondergescheten tijdens het filmen.” Waar bewoners de beesten liever weg hebben, zoekt Roald ze juist op. En tja, dat heeft dus zo zijn gevolgen.

bron:Lindanieuws

Bekijk ook

Groene specht verlaat het nest (video)

Jan Ebbenn filmde een groene specht die een jong stimuleert om naar buiten te komen. ...

1 opmerking

  1. Kijk dit geeft ook weer eens aan .? Dat een veelvoud niet altijd tot blijde resultaten stemt.
    Misschien dat ze kunnen overnachten in Almere daar hebben ze een opvang ? Voor uitheemse vogels en dieren.deze spreeuwen zitten soms ook wel eens over de grens?
    Dus .zijn daar op hun plaats.om te roesten.
    (Overnachten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *